Споразумението за освобождаването от поста на зимбабвийския президент Робърт Мугабе

...
Споразумението за освобождаването от поста на зимбабвийския президент Робърт Мугабе
Коментари Харесай

Робърт Мугабе ще взема $ 150 000 месечна издръжка


Споразумението за освобождението от поста на зимбабвийския президент Робърт Мугабе планува да му бъдат изплатени 10 милиона $.

Половината от тази сума ще му бъде предоставена едновременно, след което пожизнено ще му бъде изплащана прехрана в размер на 150 000 $ месечно. Това оповестиха източници от ръководещата партия в африканската страна. Според тях, в случай че брачната половинка на някогашния президент Грейс Мугабе преживее брачна половинка си, на нея ще се изплаща половината от сумата, избрана за мъжа й.

На 21 ноември Робърт Мугабе, който управляваше страната през последните 37 години, първо като министър председател, а по-късно като президент, разгласи оставката си. Това се случи откакто военните блокираха пътищата към държавните здания и парламент, поеха контрола над малкия екран и сложиха политика под домакински арест.

След това ръководещата партия Африкански народен съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт" в профил Мугабе като началник на придвижването и назначи за нов водач някогашният първи вицепрезидент Емерсън Мнангагва. Той се закле като държавен глава на 24 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР