Споразумението за износ на украинско зърно, подписано в Истанбул от

...
Споразумението за износ на украинско зърно, подписано в Истанбул от
Коментари Харесай

Ердоган: Споразумението за износ на украинско зърно е резултат от дипломатическия успех на Анкара

Споразумението за експорт на украинско зърно, подписано в Истанбул от Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна, е " артикул “ на дипломатическия триумф на Анкара, съобщи нощес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от

" Всички признават, че стъпките, подхванати за превъзмогване на зърнената рецесия, които светът следи от близко, са артикул на напъните на нашата страна “, сподели Ердоган след съвещание на държавното управление в Анкара.

Той добави, че " тази работа, стартирана под водачеството на страната ни, е значим дипломатически триумф “.

Турският президент направи мненията си, откакто първият претрупан със зърно транспортен съд отплава в понеделник от украинското пристанище Одеса и се насочи към Ливан. Корабът се чака да пусне котва край Босфора по-късно през днешния ден за инспекция в Истанбул, след което да продължи пътя си към ливанското пристанище Триполи. Регистрираният в Сиера Леоне транспортен съд " Разони “ транспортира 26 527 тона царевица.

По силата на съглашението от 22 юли ще бъдат отворени три украински пристанища – Одеса, Черноморск и Южни. През тях ще се изнася зърното, блокирано в Украйна от месеци поради продължаващата война с Русия. За следене на спазването на съглашението в Истанбул беше основан взаимен координационен център.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР