Споразумението между военните мнинистерства на България и Украйна за предоставяне

...
Споразумението между военните мнинистерства на България и Украйна за предоставяне
Коментари Харесай

Радев не наложи вето. Украйна ще получи военна помощ от България 


Споразумението сред военните мнинистерства на България и Украйна за даване на военна помощ на украинската опозиция беше обнародвано в петъчния брой на Държавен вестник.

Това значи, че президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие на закона, с който на 16 декември. Тогава от Българска социалистическа партия приканиха президента да спре текстовете, придвижващи българската военна помощ за Украйна. Социалистите се заканиха, че ще нападат закона и пред Конституционния съд.

в границите на предишния парламент, само че в 48-ото Народно заседание беше реализирано огромно болшинство по тематиката, което с въоръжение и муниции.

София ще подари на Киев огромно количество зенитни установки с 23 мм оръдие и муниции за тях. Става въпрос за ЗУ-23-2 и модификации. Това е руска технология за противовъздушна защита от 60-те години на предишния век, само че разновидности на установката и боеприпаси за нея към момента се създават в България.

Украйна се нуждае от сходно въоръжение, с цел да може дейно да противодейства на въздушните офанзиви на съветските сили с ирански дронове.

Служебната зам.-министърка на защитата Катерина Граматикова посочи на брифинг в петък сутринта, че българската военна помощ към момента не е изпратена. Тя отхвърли медийни спекулации, че България е изпратила оръжие и муниции на Украйна още преди обнародването на закона за ратификация на съглашението сред двете страни в Държавен вестник.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР