Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила, съобщи председателят на

...
Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила, съобщи председателят на
Коментари Харесай

Турция след срещите на Ердоган в Брюксел: Отново с Европа

Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в действие, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след провелата се късно нощес изключителната среща в Брюксел с турския президент Реджеп Ердоган. Домакин на срещата бе ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Днешната среща е първа стъпка в вярната посока, към мощен политически разговор, съобщи самият Мишел. Той заяви, че се чака в идващите дни или седмици да има нова среща ЕС-Турция на високо ниво.

Напрежението сред двете страни ескалира откакто в края на предишния месец Анкара разгласи, че границата с Гърция е отворена и десетки хиляди мигранти се пробваха да я преминат.

" Отново с Европа ", написа в заглавие във вторник турският в. " Тюркийе " във връзка вчерашните диалози на Ердоган в Брюксел. Според вестника президентът е сложил на масата настояванията на Турция към Европейски Съюз, който след отварянето на турските граници бил изпаднал в суматоха. Турското президентство окачестви договарянията като " ползотворни ", написа " Тюркие ".

След тях Фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция, означи, че в идващите дни и седмици цялостният текст на съглашението ще бъде подложен на оценка. По нейните думи Европейски Съюз и Турция имат общо виждане за събитията до момента, само че се разминават в тяхното пояснение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР