Споразумение за сътрудничество, свързано с дейността на Център за подкрепа

...
Споразумение за сътрудничество, свързано с дейността на Център за подкрепа
Коментари Харесай

Разкриват център за подкрепа на жертви на сексуално насилие в Пловдив

Споразумение за съдействие, обвързвано с активността на " Център за поддръжка на жертви на полово принуждение “ бе подписано публично през днешния ден сред Посолството Англия и Областна администрация, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Областният шеф разгласи, че задачата е институциите да реагират в поддръжка на тези жертви, като обединят напъните си. Работата по основаването на центъра следва, сподели Иванов.

Посланикът на Англия Роб Диксън също участва на срещата, като сподели, че този план е мощен точно заради партньорството. Проектът стартира с избор на мястото за центъра.

А зам.-кметът на община Пловдив заяви, че към този момент е открито такова. Центърът за поддръжка на жертви на полово принуждение ще се намира в помещение в ДКЦ Пловдив, в постройката на УМБАЛ " Пловдив ".

Той се намира покрай лекарите, има денонощни наряди и може да се отреагира незабавно при потребност. Ще има и дежурни от другите институции. Мястото ще се ремонтира и обновява през летните месеци, а концепцията е Центърът да проработи до края на годината.

Сега е значима осведомителната акция за успешното функциониране на центъра, сподели още областният управител. 

На подписването на съглашението участваха и районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и шефът на ОДМВР старши комисар.

Прокурор Грошев означи, че е доста значима конфиденциалността и по тази причина те дават твърда гаранция за това. Той също счита, че би трябвало осведомителна акция, с която да се пречупят страховете на хората и те да се доверят на съответните институции, с цел да не им се случва наново. Районният прокурор уточни още, че  при тях постъпват тъжби по всевъзможен път - по телефона, по електронната поща и на място. Постъпват тъжби и то трети лица, станали очевидци.  " Обществото би трябвало да знае, че ние сме институциите, които ще създадем всичко необходимо, с цел да ограничим това принуждение ", сподели още Чавдар Грошев.

Старши комисар пък сподели, че още в първият миг, в който се получи сигнал, дежурният проверяващ служител на реда неотложно уведомява дежурния прокурор. Твърде често е необходимо посещение на място.  

" Прави усещане една наклонност, която затруднява работата ни - не е достатъчно само по електронен адрес да е получен сигналът. Необходимо е да се уточни адрес, телефон, с цел да се търси връзка с потърпевшия.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР