Споразумение за приятелство и сътрудничество подписаха община Монтана и китайският

...
Споразумение за приятелство и сътрудничество подписаха община Монтана и китайският
Коментари Харесай

Монтана се побратими с двумилионен град в Китай

Споразумение за другарство и съдействие подписаха община Монтана и китайският град Инчуан. В постройката на локалната администрация на Монтана кметът Златко Живков и зам. кметът на Народното държавно управление на Инчуан Сун Сюецин, поставиха подписи под документа, който планува двата региона да развиват контактите си в региона на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата индустрия, културата, туризма и други

„ Надявам се, че с този контракт дружно ще потвърдим отвореността на Китай към Европа и България и нашият интерес към най-голямата по население страна в света ”, съобщи кметът Живков и добави, че Инчуан е 13-тия побратимен град на Монтана.

„ Независимо, че ни разделя огромно разстояние Монтана и Инчуай имат доста области, в които си наподобяват – най-много със своите сърдечни хора и естествените дадености. България за нас е главен сътрудник и звено по пътя за създаване на международна транспортна мрежа. Убеден съм, че занапред нататък ще имаме доста благоприятни условия за партньорство! ”, акцентира господин Сун Сюецин.

Китайската делегация посети Технологичния парк на Монтана и компаниите „ Компас ” и „ Палемонтех ” и беседва с представители на локалния бизнес. По-късно гостите от Азия разгледаха забележителностите на регионалния град в Северозапада и Белоградчишките скали. Инчуан е град в Нинся-хуейския самостоятелен регион на Северноцентрален Китай. В него живеят към 1,3 млн. души, а с региона към града популацията му е близо 2 млн.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР