Споразумение с прокуратурата. Това най-вероятно ще поискат Стойчо и Ива

...
Споразумение с прокуратурата. Това най-вероятно ще поискат Стойчо и Ива
Коментари Харесай

Вижте елегантния финт на източвалите еврофондове пловдивчани

Споразумение с прокуратурата. Това най-вероятно ще изискат Стойчо и Ива Ваневи, които са упрекнати за източване на еврофондове. Това стана ясно по време на днешното съвещание в Апелативен съд, на което се прегледа мярката за неотклонение по отношение на фамилията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Миналата седмица Окръжен съд Пловдив остави в ареста семейството. Днес тази мярка бе обжалвана пред апелативните магистрати. Защитникът на Стойчо Ванев - адв. Стефан Левашки, и бранителят на Ива Ванева обявиха в съда, че би могло да се сключи споразумение с прокуратурата, тъй че не е нужно да се търпи авансово осъдени (тоест двамата да бъдат с мярка " задържане под стража " - б.а.).

Самият адв. Левашки съобщи, че повереникът му изрично не е признал виновност в разпит.

" Сега към този момент в производството по мярката за неотклонение, откакто видяхме събраните по делото доказателства считаме, че има обосновано съмнение за подписване на съглашение, само че това е друго от признание тотално на виновност ", добави той.

По думите му първо би трябвало да се назначи съдебно-счетоводна експертиза, която да откри съответната източена сума, защото съгласно него и клиента му сумата би трябвало да бъде понижена.

" Плащани са осигуровки. Никой от очевидците на оспорва това, такива са и писмените данни по делото. Освен това част от хората са получавали и възнаграждение, въпреки и в дребни суми. Така че би трябвало да се пресметна точната сума, с която е ощетена страната и еврофондовете ", разясни бранителят на Ванев.

Едва по-късно може да се приказва за съглашение, само че и Ванев ще би трябвало да възвърне вредата, в случай че има финансовата опция. Ще би трябвало и да признае виновност. Такива са условията за подписване на съглашение.

В последна сметка апелативните магистрати потвърдиха мярката за неотклоение на сем. Ваневи, избрана от Окръжния съд, а точно " задържане под стража ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР