Споразумение между ЕС и САЩ решава проблемния трансграничен трансфер на

...
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се договориха за преноса на данни


Споразумение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати взема решение проблематичния трансграничен трансфер на данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейският съюз разгласи в петък, че е постигнал “принципно” съглашение със Съединените щати за трансграничния трансфер на данни, което ще размени Щита за персоналните данни, анулиран от Съда на Европейските общности през юли 2020 година

„ Постигнахме кардинално Споразумение за нова конструкция на трансатлантическите потоци от данни”, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

„ Това ще подсигурява предсказуеми и надеждни потоци от данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, като в същото време подсигурява неприкосновеността на персоналния живот и гражданските свободи”, добави тя, представена от CNBC.
още по темата
Поради правна неустановеност след рухването на Щита за дискретност по отношение на това по какъв начин фирмите ще трансферират данни през границите,, че даже може да се наложи да затвори Фейсбук и Instagram в Европа.

Същеврeменно, европейските организации за отбрана на данните издадоха заповеди за възбрана на прехвърлянето на персонални данни благодарение на редица артикули, в това число Гугъл Analytics, Гугъл Fonts и Stripe.

Коментирайки новата договорка, Ник Клег, президент на Meta за световни връзки, сподели, че договорката „ обезпечава скъпа убеденост за американските и европейските компании от всевъзможен размер, в това число Meta, които разчитат на бърз и сигурен трансфер на данни”.

Преди сключването на, прехвърлянето на данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати беше контролиран от съглашението Safe Harbor.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР