Спорът за трофея в Истанбул ще бъде предаван в над

...
Спорът за трофея в Истанбул ще бъде предаван в над
Коментари Харесай

Манчестър Сити или Интер? УЕФА очаква 450 милиона зрители да проследят финала в Шампионската лига

Спорът за трофея в Истанбул ще бъде излъчен в над 200 страни, като се чака междинна гледаемост от 150 милиона фенове минута по минута, а включително попадат телевизионни фенове по домовете, гледаемост през стрийминг услуги, в питейни заведения, заведения за хранене и фен-зони.

 

Рекордът за зрителски интерес бе подложен през 2014, когато Реал Мадрид победи Атлетико Мадрид с 4:1 след продължения пред приблизително 184 милиона фенове.

 

От УЕФА чакат спад на гледаемостта тази година поради някои промени в метода на гледане и отсъствието на Реал Мадрид, който има може би най-голямата фенска маса в международен мащаб.

 

През предходната година, когато " Кралския клуб " победи Ливърпул в Париж, УЕФА изнесе данни за приблизително 166 милиона фенове.

 

Предишният край сред двата тима през 2018-а година пък събра приблизително по 161 милиона гледания минута по минута.

 

Най-ниската гледаемост в последните 15 години бе записана по време на конфликта за трофея през 2019-а година, когато Челси победи Манчестър Сити.

 

Очаква се тази година Манчестър Сити да получи най-вече пари от наградния фонд със 120 милиона евро. През миналия сезон в касата на Реал Мадрид влязоха 133.7 милиона евро от УЕФА.

 

Двата тима стигнаха до Истанбул по друг метод - най-малко като равнище на зрелищно показване.

 

Сити мина през група със Севиля (3:1 и 4:0), Борусия (Дортмунд) - 2:1 и 0:0, и Копенхаген (5:0 и 0:0). Уточняваме - испанският отбор след това отиде в Лига Европа и завоюва шампионата.

 

В това време Интер се биеше в " групата на гибелта " с Байерн и Барселона, както и с чешкия Виктория (Пилзен). Двама са малко, трима са доста - ясно бе, че един гранд ще отпадне зад борда на Шампионската лига.

 

Резултатите: Две загуби от Байерн (0:2 и 0:2), 1:0 и 3:3 с каталунците, 4:0 и 2:0 над чехите.

 

В осминафиналите Сити прегази Република България Лайпциг със 7:0 вкъщи след 1:1 на открито в първия мач. Интер пък с малко шанс би Порто 1:0 на собствен терен с гол в края, а след това оцеля под голям напън на реванша с 0:0.

 

Последва разправата на " жителите " с Байерн на четвъртфинал - 3:0 вкъщи, 1:1 в Мюнхен. " Нерадзурите " нанесоха своя удар в Лисабон - 2:0 против Бенфика, а след това направиха 3:3 в реванша на " Сан Сиро ". Това се оказа и единственият мач в елиминациите, в който отборът позволи голове.

 

На полуфинал Сити се изправи против Краля Реал и напряко смъкна короната от главата му с едно шеметно 4:0 в реванша (5:1 общ резултат). Интер се оправи с градския противник Милан, побеждавайки го два пъти - 2:0 и 1:0.

 

Днес тимът от Манчестър търси първи трофей в конкуренцията, която легитимира клубовете като част от фамилията на елита.

 

Интер е надалеч по-титулуван в шампионския шампионат с три триумфа, а последният от 2010-а носеше печата на Жозе Моуриньо.

 

И тук - внимание! 

 

" Нерадзурите " са в серия от 4 следващи извоювани финала - два за Копа Италия, два за Суперкупата.

 

И несъмнено знаят по какъв начин се извлича максимума в конфликти, които се вземат решение на елиминация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР