Спорът за обезщетение между Челси и бившия мениджър на тима

...
Спорът за обезщетение между Челси и бившия мениджър на тима
Коментари Харесай

Спорът между Конте и Челси може да стигне до висшестоящ съд

Спорът за обезщетение сред Челси и някогашния управител на отбора Антонио Конте може да стигне до висшестоящ съд в Англия, оповестява “Таймс”. От Висшата лига са назначили тричленен арбитражен съд да се произнесе по този проблем, само че бъдещото му решение може да бъде обжалвано пред висшестоящ правосъден орган, гласи информацията на авторитетното издание.

Както е известно, клубът уволни италианеца предишния юли, като месеци наред двете страни не могат да се схванат за възможна отплата. Адвокатите на експерта упорстват за обезщетение равно заплатата на Конте в последната година от контракта му, който щеше да изтече в края на този сезон. Сумата е 9 млн. паунда и в случай че треньорът си откри нов тим преди края на юни, Челси няма да е длъжен да я заплати. Смята се, че Конте не бърза с търсенето на нова работа точно поради това. От “Стамфорд бридж” също по този начин упорстват, че той е уволнен правомерно, защото с държанието си по време на втория си сезон там нарушил изискванията по контракта с клуба.
Antonio Conte could take Chelsea to High Court in ugly payoff rowhttps://t.co/lBljratIJ9 pic.twitter.com/D1CwqIM5nT
— The Sun Football (@TheSunFootball) March 12, 2019 Откакто Роман Абрамович закупи лондонския отбор през 2003 година, той е уволнил деветима мениджъри, което му е коствало 70 млн. паунда в погашение на обезщетения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР