Спорът с обиди прекъсна заседанието на НС Размяна на обиди

...
Спорът с обиди прекъсна заседанието на НС Размяна на обиди
Коментари Харесай

Тошко Йорданов и Настимир Ананиев се обиждаха на „малка палава пеперудка“ и „некадърен врачок“


Спорът с обиди прекъсна съвещанието на Народно събрание

Размяна на обиди от парламентарната естрада сред Тошко Йорданов и Настимир Ананиев. Повод за абсурда и прекъсването на съвещанието за малко стана спор във връзка вредите от наводненията в Северозападна България и кой е задължен да ги покрие.

Всичко стартира, когато Тошко Йорданов излезе на трибуната след вътрешния министър, с цел да заключи: „ Народно събрание наподобява на телевизионно предаване, в което единствено се приказва “, заключи той и добави, че би трябвало да се работи

„ И на всичкото от горната страна, един народен представител от ПП-ДБ, Настимир Ананиев, излиза и приказва по какъв начин хората не били застраховани. Не е земетресение, което да не зависи и да не могат да се вземат ограничения, това е нещо, за което страната не си е свършила работата. И ще продължи да се случва при радостния безпорядък, който царува в Министерски съвет. Хората не са отговорни, че нямат застраховка, а страната е отговорна за това, което се случи. Хората имат цялостното право да вземат по едно паве и да отидат пред Министерски съвет да видят какъв брой са застраховани министрите “, възмути се той от думите на Ананиев.

Депутатът от ПП-ДБ не остана задължен се обърна към него с „ господин каквото там му беше името “.

„ Някои хора, каквито и да станат, постоянно си мислят, че са в сюжет, сценаристи - Народното събрание не е шоу. Да, от Има Такъв Народ желаете да го извършите шоу. Дивият ви популизъм би трябвало да спре. Ако си бяхте създали най-малко малко труда, господин, каквото ви беше името там, да слушате какво съм споделил, щяхте да разберете “, репликира Настимир Ананиев.

Диалогът се придвижи в познанството на двамата около политиката - Йорданов описа по какъв начин Ананиев договарял място в листите, когато беше във групировката на Мая Манолова, а депутатът от Политическа партия му го върна със преживелица със сина му и неговото предпочитание за стажуване.

„ Когато влязохме за пръв път в Народното събрание Настимир Ананиев беше от партията на Мая Манолова. Звънна ми по телефона и ме помоли да създадем нещо в ЦИК, да влезе някакъв народен представител от Пазарджик и след това щял да пристигна при нас. Всички партии му знаят името, тъй като е минал през тях като една дребна, палава обла пеперудка, с цел да кацне навскякъде. Знам, че Настимир е малко несръчен врачок ”, отвърна Тошко Йорданов. „ Надявам се, че сте санкционирали Йорданов. Въпросът е, че се изляха ужасно доста неистини. Господин „ както му беше името ”, би трябвало да се научи да не лъже. Да, бил съм - в  Движение „ България на жителите ” и „ ВОЛТ ”. А от времето на ДБГ помня по какъв начин доведохте сина си и молехте на колене на Меглена Кунева да го вземе в Народното събрание на стаж ”, отговори Настимир Ананиев.

„ Нека вендетата да остане тук “, намеси се Росен Желязков и приключи съвещанието за къса отмора, с цел да се уталожат пристрастеностите.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР