Спорът около язовири и кладенци е в основата на раздора

...
Спорът около язовири и кладенци е в основата на раздора
Коментари Харесай

Язовири и кладенци са в основата на раздора между Ревизоро и Танева

Спорът към язовири и кладенци е в основата на раздора сред министъра на екологията Емил Димитров - Ревизоро и земеделския министър Десислава Танева, намерил ненадейно в петък, когато Ревизоро ненадейно реши да го направи национално притежание.

В края на септември, след цяло лято настоявания от страна на екоминистъра, министър председателят Бойко Борисов даде " зелена светлина " двата язовира " Порой " и " Ахелой ", които сега служат за напояване и са към Министерство на земеделието, да стартират да се употребяват за питейни потребности за Бургас.

Още тогава Димитров изясни, че е, две пречиствателни и три помпени станции и да се качи водата от тях в същия довеждащ тръбопровод, който отива за Бургас.
“Така ще бъдат закачени(за Бургас - б.а.) още два язовира(освен “Камчия” -б.а.), само че ремонта би трябвало да се направи незабавно. За задачата ще са нужни 50-60 млн.лв.”, сподели още Емил Димитров в края на септември.

След като този му проект се провали, в този момент Ревизоро иронично означи, че в случай че не вали, Бургас и Южното Черноморие " ще станат два пъти по-привлекателна туристическа дестинация ", като се прочуят с " незнайната камчийска тиня ".

Вероятно, с тези думи министърът показва, че водата в язовир “Камчия” ще спадне до така наречен мъртъв размер, където на дъното има малко вода, доста тиня и донесени от водата дървета, разясниха пред Mediapool специалисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР