Спорът между България и Северна Македония трябва да бъде решен

...
Спорът между България и Северна Македония трябва да бъде решен
Коментари Харесай

Франция настоява спорът между България и Македония да бъде решен по-скоро

Спорът сред България и Северна Македония би трябвало да бъде решен по-скоро, прикани Френското редседателство на Европейския съюз. От там настояват да се зачита времевата рамка, дадена от страна на София. Това показва  македонската осведомителна организация МИА, като се базира на " почитан дипломатически източник ".

" Сега с новото българско държавно управление наподобява, че има път, който може да бъде избран. Самото държавно управление сподели, че ще са нужни няколко месеца, би трябвало да се впишем в тази рамка, само че в същото време държавното управление откри вероятност и тя би трябвало да остави вяра, че резултати са вероятни преди края на полугодието. Ще се опитаме да подтикваме това в ролята си на председателството и би било добра новина, в случай че досието на Република Северна Македония и това на Албания бъдат деблокирани и да можем да използван новата методология ", съобщи високопоставеният посланик от френското председателство на Европейски Съюз.

Припомняме, че след повече от 5 часа диалози КСНС при Румен Радев през вчерашния ден  реши да се придържа към Договора за добросъседство подписан от държавното управление на Бойко Борисов и декларацията призната от 44-то Народно заседание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР