Спонтанен граждански протест за справедливост по казуса Полфрийман - Монов

...
Спонтанен граждански протест за справедливост по казуса Полфрийман - Монов
Коментари Харесай

Снощи се проведе протест за справедливост по делото за Полфрийман

Спонтанен цивилен митинг за правдивост по проблема Полфрийман - Монов се организира късно нощес пред Съдебната палата в София. Проявата не беше авансово проведена, имаше единствено разгласяване от уста на уста. Участниците си донесоха самоделни плакати.

Протестиращите дадоха глас на възмущението си против популисткото оборване съществуването на всички законови условия за задействане института на условното предварително освобождение на Джок Полфрийман, както и против противозаконното му задържане в мигрантския лагер в Бусманци. Те регистрираха обстоятелството, че Полфрийман към този момент разполага с възобновени персонални документи и надлежно право да напусне България, с цел да се завърне в родината си като потвърдено поправил се някогашен пандизчия, под строго изискване да изтърпи остатъка от присъдата си в случай че дръзне да извърши ново закононарушение.

 Снощи се организира митинг за правдивост по делото за Полфрийман
© Галина Лачева

Освен политическия опортюнизъм, на събитието бяха жигосани и опитите на прокуратурата да работи поръчково, в ущърб на публичния интерес от възобновяване на равновесието. В тази връзка на митинга бе изразена и угриженост по повод опазването паметта на изгубилия живота си Андрей Монов посредством разкритие на неонацистката идеология, подвела младия мъж, довела до съдбовния за него край и до неуспеха на Полфрийман да обуздае изявата й без жертви, със съответните юридически последствия, изрядно понесени от него.

Протестната акция продължи към час и половина и приключи в към 21 ч. със поръчка за разгласяване на самодейността измежду останалите заинтригувани жители, организации и публични медии.

 Снощи се организира митинг за правдивост по делото за Полфрийман
© Галина Лачева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР