Спомняте ли си времето, когато изкуствената кожа беше резервен вариант

...
Спомняте ли си времето, когато изкуствената кожа беше резервен вариант
Коментари Харесай

Веганството от кухнята в гардероба: Веган обувки и дрехи - вече на пазара

Спомняте ли си времето, когато изкуствената кожа беше авариен вид в случаите, когато не можем да си позволим облекла или обувки от естествена?

Да, само че времената се менят…

Настъпи моментът, в който огромни марки стартират в комерсиалната мрежа артикули, в изработката на които няма нищо животинско.
Бионсе и Джей Зи дават безвъзмездни доживотни билети, в случай че станеш веган Инициативата е в поддръжка на план на певицата, който предизвиква хората да употребяват най-вече зеленчуци
Вече на пазара има вегански палта, вегански колани и обувки от кора на дърво, натурален каучук и кокосови нишки – също с етикет „ Веган”.

Докато от ден на ден британци се пробват да ядат по-малко месо, изследване на пазара регистрира наклонността веганството от ден на ден да се придвижва от кухнята в дрешника, написа Би Би Си.

Доклад показва, че хуманното отношение към животните е водещо при избора на облекла и обувки, като 42% от запитаните настояват, че това е доста значимо за тях.
Осъдиха родители от Австралия, сложили детето си на веган диета Първите 19 месеца след раждането щерка им не наддала и грам поради режима
Прогнозите са, че през 2019 година ще настъпи взрив на сбирките с етикет „ Веган”. Ако обаче стоката е обозначена като такава, това значи, че целият артикул би трябвало да е веган – даже в лепилото, което се употребява за изработката на обувките, да няма нищо животинско.

Някои огромни търговски марки към този момент се възползват от търсенето на веган артикули и към този момент бележат продажби. „ Д-р Мартенс” – небезизвестната марка висококачествени кожени ботуши, е отбелязала 300% растеж на продажбите на веганската версия на кубинките си през последните години.

Снимка: Би Би Си

Стартирали през 2011 година, „ Веган Д-р Мартенс” са направени от полиестерна тъкан и полиуретан. След миналогодишния бърз напредък, веганските ботуши съставляват 4% от всички продадени чифтове.

През 2018 година записаните вегански артикули са били 119, а тази година към този момент са 1956, като нови продукти се прибавят всекидневно. Друг е въпросът, че огромна част от тях се оказва, че не са 100% вегански.

На противоположния полюс стои дебатът за дълготрайността на този тип артикули. Техниките на произвеждане, въздействията върху развъждането на растенията, замърсяването, биоразградимостта и други

Екологичните акции са безапелационни, че по-добре е да се купува по-малко, без значение от какъв материал е изработен даден продукт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР