Спомняте ли си, когато за първи път ядохте цвекло и

...
Спомняте ли си, когато за първи път ядохте цвекло и
Коментари Харесай

10 от най-редки и скъпи храни в света

Спомняте ли си, когато за първи път ядохте цвекло и " открихте " изгодите от него? Вероятно смятате, че сте разкрили загадка, за която никой не знае?... Какво, пък ще кажете за времето, когато за първи път ядохте суши и се почувствахте доста специфични? Сякаш яденето на суши е нещо диво и ново?

Факт е, че множеството храни, които ядем, не са необикновени. Много модерни храни са формирани от известни съставки, които са необятно налични и евтини. Съществуват, обаче и доста редки артикули. Нека ги разгледаме, в този момент по ред:

1.      Шафран

Вероятно към този момент сте чували за шафрана. Тази индийска фалшификация е необикновено скъпа и постоянно, когато се употребява в ястия, от нея се прибавя извънредно спестовно. Шафранът е в действителност необичаен, тъй като е сложен за прибиране. Само за производството на 0,5 кг са нужни до 75 000 цвята шафран. Това е размерът на едно футболно игрище. Цената на това количество е 5000 $.

2. Кобе говеждо месо

Говеждото Кобе се създава в Япония и се среща рядко заради количеството грижи и време, които би трябвало да се влагат в кравите. По право тези говеда би трябвало да са следени съвсем, през целия им живот. Не можете да пропуснете и минута, в случай че желаете да произведете най-хубавото, изсушено говеждо месо Кобе.

3. Almas Caviar

Almas е най-търсеният заради изключителната му необичайност. Този хайвер се създава от есетра албинос (Acipenser Ruthenus) и единствено един от 6000 носи тези дребни яйца. Големината на яйцата варира от 1,5 мм до 2 мм, а хайверът е златист на цвят и с гладка текстура. Висококачествен Almas има изтънчен усет, сходен на хайвера Beluga и богат, кремообразен колорит.

4. Черимоя

Черимоя е гроздов плод, който се намира в планинската верига на Андите. Той се среща сред Чили и Аржентина, южноамериканските страни и е един от най-редките плодове на континента. Има сладостен усет и излъчва прелестен мирис. Макар и доста необичаен, той съдържа доста съществени антиоксиданти, минералите и витамините, които са от изгода за здравето и отстраняват токсините от тялото.

5. Нони сок

Сокът от нони е толкоз необичаен, че коства 38 $ за литър. Известният модел Миранда Кер твърди, че сокът от Нони е една от нейните секрети за хубост.
Кои са най-скъпите градове за отмора в света?
Сайтът Hoppa разгласява годишния си отчет, в който класира градовете в света, в които ваканцията излиза най-скъпо. Цените, взети под в...
Прочети повече
6. Пчелен прашец

Това е друга супер храна и е толкоз необичаен, че несъмнено няма да го откриете в локалния хранителен магазин. Китайците, от епохи жадуват за пчелен прашец. Те знаят доста добре, че той е богат на протеини, витамини и антиоксиданти.

7. Каму-Каму

Тези плодове идват от Перу и Бразилия са повече от 30 пъти по-богати на витамин С от междинния портокал. Каму-Каму съдържа още калций, калий и желязо.

8. Супа от птичи гнезда
Кои са най- скъпите предястия в света
Предястието е онази част от менюто, която постоянно пропущаме или, на която обръщаме внимание на специфични мотиви. Когато се сблъскате с ч...
Прочети повече
Ако някои от обичаните ви супи включвали домати, моркови, бульон и кориандър, то евентуално в никакъв случай не сте мислили за чорба от птичи гнезда. И, да, тя се състои от птиче гнездо.

9. Трюфел Алба, бял

Трюфелите са в действителност скъпим, тъй като не са лесни за извличане. Италианският бял трюфел Alba коства 160 000 $.

10. Пъпеш Юбари

Външно пъпешът Yubari наподобява на елементарен пъпеш, само че усетът му е изцяло друг. Този плод е с безусловно кръгла форма и с помощта на наторената с вулканична пепел почва е извънредно сладостен.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР