Спомняте ли си как Кирил Петков непрекъснато искаше да се

...
Спомняте ли си как Кирил Петков непрекъснато искаше да се
Коментари Харесай

Епицентър: Защо Кирил Петков се уплаши от среща с Борисов?

Спомняте ли си по какъв начин Кирил Петков непрестанно искаше да се срещне очи в очи с Бойко Борисов? Как упорито търсеше мотив да застане без заобикалки до водача на ГЕРБ! Как от Политическа партия желаеха да видят Бойко Борисов в Народното събрание, преди да го пратят изгнаник на уединен остров!

Ще напомним:

На 25 септември 2022

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев канят на двоен избирателен спор водача на ГЕРБ Бойко Борисов и определен от него член на ГЕРБ. Борисов отхвърли.

Месец по-късно, на 29 октомври 2022

Кирил Петков още веднъж упорито търси среща с Борисов. Иска лидерски формат за диалози. Обяви, че би взел участие в обществени договаряния с водача на ГЕРБ, въпреки да изключи опция Политическа партия да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ.

Тогава Петков изясни пред Дарик радио, че сходни договаряния са значими поради политиките, по които с ГЕРБ може да се работи дружно:

„ Всеки водач има отговорността да поведе договаряния за политики. Би било доста свястно за ГЕРБ при диалози за първия, втория или третия мандат Бойко Борисов да влезе в Народното събрание. При изискване, че тези договаряния са транспарантни, предавани от камери, ще приказваме с него “, настояваше Кирил Петков.

Е, какво се случи три месеца по-късно?

Бойко Борисов идва в Народното събрание, заявява присъединяване в лидерска среща по политиките на България, срещата е транспарантна, излъчва се от камери...

Всичко, което е изискал Петков, Нинова му го обезпечи на тепсия.

Само че Петков към този момент отхвърля да седна на една маса с Борисов, да приказва за политики за бъдещето на страната.

Защо? 

Обясненията могат да бъдат доста:

- тъй като го е боязън да застане очи в очи с индивида, който персонално в нарушаване на закона, арестува;  

- тъй като по принцип Петков не си държи на думата и лъже по всеки повод;

- тъй като Политическа партия и Петков в никакъв случай не мислили за политики в името на страната, а по какъв начин да комисионерстват на гърба на страната, в случай че съдим по последните кавги, които осветиха ръководството им;

- тъй като е политик, за който " изчегъртването " на съперника е смисъл на публичното му битие;

- тъй като е дилетант и не знае, че в актуалния свят единствено разговорът и обществените диалози са път за решение на проблемите в страната и че консенсусът е полезност в националната политика.

Съвременните световни и еврообединителни провокации, процеси и трендове обуславят нови условия към политическата просвета на участниците в публичния живот. И преди всичко - почитание и приемливост към политическия конкурент. За голяма част от българските политици това е непозната територия. Те избират да стоят в партийните си окопи, където погледът им се простира едвам до прилежащия окоп...
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР