Спомените от миналото, които ни карат да се чувстваме добре,

...
Спомените от миналото, които ни карат да се чувстваме добре,
Коментари Харесай

Как носталгичните спомени манилурират реалността

Спомените от предишното, които ни карат да се усещаме добре, не постоянно водят до взимането на положителни решения. И по този начин, по какъв начин носталгията прониква в мозъка? И какво тъкмо прави с взимането на решения?

Излагането на положения, предизвикващи носталгични усеща, задейства част от мозъка, обвързвана с три неща - памет, страст и заплащане. Амигдалата, известна като модулираща прочувствена реакция, работи в тандем с хипокампуса, виновен за паметта, с цел да задейства елементи от мозъка, свързани с упованията за възнаграждениe.

Положителните страсти са свързани с по-силно насочени към детайлите мемоари. Изследванията обаче демонстрират, че спомените се утежняват с течение на времето и както позитивните, по този начин и негативните страсти оказват въздействие върху метода, по който помним да вземем за пример случаите.

Едно проучване от 2015 година цитира позитивните резултати на носталгията като " стабилизираща мощ ", която е превъзходен метод да проследим личния си напредък във времето.

Но до момента в който прекаляваме с потреблението на информация от нашето минало, ненапълно диктуваме бъдещето си и по този метод манипулираме действителността. Защото сантиментът на един добър спомен за едно хубаво време, което е било щастливо за нас, не значи никога, че е било щастливо за всеки.

По този метод носталгичните ни мемоари могат да доведат до неправилно усещане на политическата и историческа реалност на предишното, което е обвързвано с деформиране на визията за действителността и надлежно до взимане на неприятни решения, пишат от Seeker. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР