Спокойна е ситуацията в Русенско след снеговалежа в региона през

...
Спокойна е ситуацията в Русенско след снеговалежа в региона през
Коментари Харесай

Няма затворени пътища и места без ток в русенско

Спокойна е обстановката в Русенско след снеговалежа в района през вчерашния ден. Републиканската пътна мрежа, която е близо 512 километра в региона, е почиствана и обработвана против обледяване от повече от 20 профилирани машини непрекъснато. Няма затворени пътни сектори, всички пътища са проходими при зимни условия. Обработката на настилките продължава изключително по местата, където има причина за хлъзгавост и замръзване. Няма снегонавявания, както и данни за обитаеми места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Въпреки това заради негативни температури заплахата от обледяване на избрани пътни сектори остава висока. Припомняме, че през вчерашния ден за няколко часа за тежкотоварни коли над 12 т. бяха затворени основните пътища от Русе към Разград и Бяла. За леки коли, рейсове и камиони до 12 т. придвижването също беше спряно за малко. Това се наложи заради нуждата опесъчаване на пътните сектори през вчерашния ден.

Областният шеф Данаил Ковачев поддържа контакт с институциите от района, имащи отношение към зимната конюнктура. Той означи, че е основана нужната организация за реакция в оптимално къси периоди при пораждане на повреди. Ковачев приканва водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

По последни данни снежната завивка в региона е към 10 см., като тук-там доближава до 15 см.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР