Сподвижниците на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални заявиха в

...
Сподвижниците на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални заявиха в
Коментари Харесай

Неизвестността около Навални: Къде е изчезнал опозиционерът-критик на Кремъл?

Сподвижниците на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални обявиха в петък, че към момента не е ясно къде се намира той , откакто затворническите управляващи оповестиха, че към този момент не е в наказателната колония, където излежаваше до момента присъдата си, предава Ройтерс.

Навални, някогашен юрист, който се трансформира в най-големия критик на елита на президента Владимир Путин и разгласи обвинявания в голяма корупция, към присъдата от 11-1/2 години, които към този момент излежаваше.

Сподвижниците му, които се подготвяха за предстоящото му прекачване в колония със " специфичен режим ", най-суровият клас в съветската затворническа система, споделиха, че Навални не е бил виждан от юристите си от 6 декември.

Адвокатът на Навални, Вячеслав Гимади, сподели, че чиновници на пандиза са споделили пред съда в петък, че, на 235 км източно от Москва, като не са съобщили къде е отведен.

" Не е известно къде е бил отведен ", сподели говорителката на Навални Кира Ярмиш, добавяйки, че на юристите е било казано, че той е напуснал Владимирска област, където се намира ИК-6, на 11 декември.

" Нека Ви припомня, че юристите не са виждали Алексей от 6 декември. Защо не им беше разрешено да се срещнат с него, в случай че Алексей към момента беше в ИК-6, не знаем. "

Навални завоюва възхищението на разнопосочната съветска съпротива с това, че, където беше лекуван за това, което западните лабораторни проби демонстрираха, че е.

Навални споделя, че е бил токсичен в Сибир през август 2020 година Кремъл отхвърли да се е опитвал да го убие и сподели, че няма доказателства, че е бил токсичен с нервнопаралитично вещество.

Поддръжниците му го показват като съветска версия на южноафриканския водач Нелсън Мандела, който един ден ще излезе на независимост от пандиза, с цел да управлява страната си.

Но съветските управляващи гледат на него и поддръжниците му като на екстремисти с връзки с разследващата организация на Централно разузнавателно управление на САЩ, които се стремят да дестабилизират Русия. Те не разрешиха придвижването му, принуждавайки доста от почитателите му да избягат в чужбина.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър сподели в понеделник, че Вашингтон е надълбоко угрижен за положението на Навални и е напомнил на съветските управляващи, че са виновни за случилото се с него.

Кремъл, който сподели, че не наблюдава придвижването на обособени пандизчии,

" Тук приказваме за пандизчия, който е приет за отговорен по силата на закона и излежава присъдата си. И тук считаме всяка интервенция от който и да било, в това число Съединени американски щати, за неприемлива и невъзможна ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти тази седмица.
 Лагерът на Навални готви тактика против преизбирането на Путин
Лагерът на Навални готви тактика против преизбирането на Путин

Целта е смяна на политическия дневен ред в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР