СподелиВтори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат

...
СподелиВтори ден се очаква земеделски производители в страната да излязат
Коментари Харесай

Втори ден протест: И днес земеделците блокират ключови пътища в страната

Сподели
Втори ден се чака аграрни производители в страната да излязат на митинг.

Както оповестиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните дейности ще се усилва с всеки минал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в полза на гражданите), до момента в който не бъдат признати настояванията на земеделците. Днес те са планувани в интервала от 10:00 до 13:00 часа.

Вчера митинги имаше на над 80 места в цялата страна.

Земеделските производители упорстват да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша.

Вчера министърът на земеделието и храните Кирил Вътев показа законодателните начинания, които екипът му приготвя за превъзмогване на рецесията в бранша, в отговор на постъпилите претенции от неправителствения бранш. Това стана по време на изнесено съвещание на Комисията по земеделието, храните и горите, което се организира в Министерството на земеделието и храните по самодейност на Вътев.

Преди съвещанието министърът взе участие в брифинг в Министерския съвет дружно с премиера акад. Николай Денков. „ Имаме подготвеност с главните точки в новия меморандум, който предлагаме да подпишем със земеделските производители. Целта е ясна – оптимално бързо отпушване на процеса, който ще разреши на държавното управление да подкрепи зърнопроизводителите, които са претърпели загуби през 2023 година “, уточни Денков. Той чака представителите на бранша през днешния ден, в 18:00 часа, за реализиране на съглашение с държавното управление по всички точки от новия меморандум.

Снощи от Българската земеделска камара одобриха поканата му.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР