СподелиВтори ден продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарно

...
СподелиВтори ден продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарно
Коментари Харесай

Президентът продължава консултациите за съставяне на правителство

Сподели
Втори ден не престават консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните политически сили в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление. От прессекретариата на президента оповестиха днешните срещи с представителите на опозицията.

От 9:30 часа се чакат консултациите с представители на парламентарната група на „ Възраждане “, от 11:30 часа с представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, а от 14:00 часа с представители на парламентарната група на „ ИТН “.

Вчера на „ Дондуков “ 2 се организираха консултациите с ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи.

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ увериха, че разговорът сред тях е градивен и желаеха повече време преди връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. От Движение за права и свободи увериха президента, че ще продължат да бъдат стабилизиращ фактор и ще продължат с поддръжката за държавното управление при възможна ротация.

В почивните дни двете обединения започнаха договарянията за съглашение за взаимно ръководство и през вчерашния ден увериха президента в градивния диалог посред им.

Оставката на премиера Николай Денков беше подадена на 5 март в Народното събрание. На идващия ден тя беше прегледана от Народното събрание, а депутатите я гласоподаваха единомислещо с 216 гласа „ за “. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет доклад за свършеното през миналите девет месеца.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР