СподелиВсичко, което съм предприел, е спрямо установените закони в страната,

...
СподелиВсичко, което съм предприел, е спрямо установените закони в страната,
Коментари Харесай

Хинков за „Пирогов“: Заставам зад моето решение

Сподели
Всичко, което съм подхванал, е по отношение на откритите закони в страната, по отношение на отговорностите ми като министър и стоя зад моето решение. Това сподели здравният министър Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет по отношение на освобождението от служба на шефа на болница „ Пирогов “.

„ Процедурата по освобождение на шефа на „ Пирогов “ изтича едвам тогава, когато в Търговския указател е вписан новият изпълнителен шеф. Законодателят е планувал при сходни проблеми да няма вакум и да не се нарушава приемствеността в ръководството на сдружението. Изпълнителният шеф на „ Пирогов “ е материално лице, което носи материална отговорност за всички включени контракти и заплащания. Към момента финансовата загуба на болничното заведение е 31 408 000 лева се е нараснала със 7 милиона спрямо предходната година “, съобщи здравният министър.

Той разгласи, че все още личният капитал на сдружението под размера на записания, което значи, че то е декапилизирано.

Министър Хинков назова внушения обвиняванията към него, че извършва някаква политическа поръчка. И посочи, че решенията са взети на база одитен отчет и последните състезания, които са провокирали публично неодобрение.

„ Аз съм съветвал тази моя стъпка освен с премиера, само че и с ръководителя на здравната комисия “, сподели той.

Проф. Хинков акцентира, че все още болничното заведение има подписан контракт с банка за заем и изплащанията в границите на този заем не могат да бъдат регистрирани като финансова облага.

„ Фактически това е потребление на заем от страна на „ Пирогов “, с цел да се покрият заплащания към разнообразни кредитори “, посочи министърът.

„ Както виждате, шефът на „ Пирогов “ продължава да действа и в този момент. В момента има и обжалване на решението му, и когато съдът се произнесе, тогава ще има или пък няма да има промяна на шефа. Не е правилно, че съм скрил това решение от медиите. Изглежда шефът на „ Пирогов “ няма да бъде заменен заради огромна опозиция. Аз правя това, което законът ми повелява, и съм задължен да го направя. В момента съдът би трябвало да реши дали действието ми е правомерно или не “, безапелационен бе той.

Здравният министър сподели още, че проблема с отчета за болница „ Майчин дом “ е напълно друг и всички наднормени вземания са декларирани по законов ред и след всички инспекции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР