СподелиВластите в американския щат Тексас обявиха вчера изграждането на военна

...
СподелиВластите в американския щат Тексас обявиха вчера изграждането на военна
Коментари Харесай

Тексас изгражда военна база на границата с Мексико за справяне с незаконната миграция

Сподели
Властите в американския щат Тексас оповестиха през вчерашния ден построяването на военна база на границата с Мексико.
Това е следващ образец за напрежението сред губернатора на щата и федералното държавно управление
по отношение на противозаконното нахлуване на мигранти, трансформирало се в една от основните тематики в акцията за президентските избори в Съединени американски щати през ноември, напомня Българска телеграфна агенция.



Губернаторът на щата – републиканецът Грег Абът – заяви за проекта в Игъл Пас, от мястото, където ще бъде построено оборудването – терен с повърхност от 32 хектара.

Базата ще бъде издигната на брега на река Рио Гранде (която извършва ролята на граница) и от април в нея ще може да има към 300 военнослужещи.
Това ще усили военния потенциал на Тексас в Игъл Пас, с цел да действаме по-ефективно против притока от противозаконни мигранти “, увери губернаторът, като посочи, че след това базата ще може да поеме общо 1800 бойци.
Грег Абът, покровител на някогашния президент Доналд Тръмп, упреква държавното управление на президента Джо Байдън, че позволява „ настъпление “ на противозаконни мигранти през южната граница на Съединени американски щати и че не взема ограничения против незаконните банди, които съгласно него управляват границата от мексиканска страна.

В Съединени американски щати защитата на границата е отговорност на федералните управляващи, само че през януари Националната армия на Тексас
бе в общински парк в Игъл Пас, гледащ към реката.
Губернаторът Абът подреди също да бъде издигната ограда от към 160 км бодлива тел около Рио Гранде – решение, което държавното управление на Байдън оспорва в съда.

Върховният съд на Съединени американски щати краткотрайно позволи на федералното държавно управление да отстрани бодливата тел, само че Тексас продължи да я инсталира в очакване на правосъдно решение всъщност.
Присъствието на бойци директно до реката ще даде опция по-бързо да бъде издигната оградата от бодлива тел “, съобщи през вчерашния ден Абът, хвалейки успеваемостта на тази мярка, която съгласно него е довела до понижаване на броя на мигрантите, влезнали от Мексико.
Освен това щатът Тексас одобри закон, допускащ на силите му да арестуват противозаконни мигранти на границата – пълномощие, което всекидневно има федералното държавно управление. Очаква се съдът да се произнесе по този въпрос преди влизането в действие на закона през март.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР