СподелиВ сряда руски съд в град Владивосток осъди американски войник

...
СподелиВ сряда руски съд в град Владивосток осъди американски войник
Коментари Харесай

Американски войник е осъден на близо 4 години в руски затвор по обвинения в кражба

Сподели
В сряда съветски съд в град Владивосток осъди американски боец на близо четири години затвор по обвинявания в кражба и закани за ликвидиране, с което той се причисли към възходящия лист на американците, излежаващи присъди в Русия, до момента в който напрежението сред двете страни остава високо поради продължаващата война в Украйна.

Според следената от страната осведомителна организация ТАСС съдът е осъдил сержант Гордън Блек на три години и девет месеца затвор.

Съдът също по този начин постанови Блек да обезщети жертвата – негова съветска другарка – за материални вреди на стойност 117 $ (10 000 рубли).

Прокурорите бяха поискали присъда от четири години и осем месеца за Блек, както и санкция в размер на 466 $ (40 000 рубли).

34-годишният Блек, който е женен, пътува до Русия предишния месец, с цел да се срещне с дългогодишната си другарка. Той е задържан във Владивосток, откакто приятелката му го упреква, че я е отвлякъл.

Според съветските държавни медии сред двамата е избухнала свада в жилището на другар и се твърди, че Блек е хванал дамата за врата, което тя е сметнала за опасност за живота си. 

След това се твърди, че боецът е откраднал 117 $ (10 000 рубли) от портфейла на приятелката си и е употребявал парите, с цел да заплати за хотелска стая, където е бил арестуван.

Миналия месец майката на американския боец съобщи пред NBC News, че Блек се е срещнал с рускинята, до момента в който е бил на работа в Южна Корея, и двамата са имали периодическа връзка. Жената напуснала Южна Корея, откакто двамата се скарали, и се преместила в Русия. 

Служители на армията обявиха, че Блек – който е бил на работа в лагера Хъмфрис в Южна Корея – в никакъв случай не е желал позволение да пътува до Русия и е трябвало да бъде в отпуск, с цел да се върне вкъщи във Форт Кавазос, Тексас.

Руските управляващи са коментирали ареста на Блек, като са декларирали, че карцерът не е обвързван с „ политика или шпионаж “, а по-скоро с „ битово закононарушение “.

Блек е последният американец, хвърлен в пандиза в Русия през последните години, когато връзките на Москва с Вашингтон доста се утежниха.

Миналата година съветските управляващи арестуваха репортера на „ Уолстрийт джърнъл “ Еван Гершкович по обвинявания в шпионаж. 

Както държавното управление на Съединени американски щати, по този начин и списанието изрично отхвърлиха обвиняванията, като означиха, че той е бил публицист, изпълняващ репортерска задача, и е имал съответните компетенции.

Държавният департамент класифицира Гершкович като непозволено арестуван и осъди Кремъл за „ репресии против самостоятелни гласове “, в това число публицисти. 

През декември 2018 година съветските управляващи арестуваха някогашния американски морски пехотинец Пол Уилън по обвиняване в шпионаж.

През 2020 година той получи присъда от 16 години затвор след правосъден развой в Москва, който американски публични лица отхвърлиха като подправен. Звездата от WNBA Бритни Грийнър прекара 10 месеца в съветски затвор по обвинявания в владеене на опиати и в последна сметка беше освободена като част от замяна на пандизчии.

Статията е налична в
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР