СподелиВ синхрон ГЕРБ и ДПС използваха комисията в парламента, която

...
СподелиВ синхрон ГЕРБ и ДПС използваха комисията в парламента, която
Коментари Харесай

Отново в синхрон: ГЕРБ и ДПС бойкотираха комисията за Нотариуса

Сподели
В синхрон ГЕРБ и Движение за права и свободи използваха комисията в Народното събрание, която обяснява обстоятелствата към активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса, за предизборна демонстрация.

Въпреки неналичието на кворум в залата при липса на част от депутатите, ръководителят на комисията Никола Минчев от ПП-ДБ даде ход на съвещанието. Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който пристигна по-късно на съвещанието, настоя то да бъде прекъснато.

След като ръководителят на комисията отхвърли, Хамид заплаши, че още на следващия ден ще внесе искане за отстраняването на Минчев от поста му, след което напусна.

По-късно в хода на съвещанието пристигна и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който се осведоми какво се случва. Той упрекна ПП-ДБ, че вършат предизборна акция, назова протичащото се избирателен цирк и предложи на залата, в която заседава комисията, да написа „ Предизборен щаб “.

Градският прокурор на София и други магистрати от следствието на Антикорупционния фонд „ Осемте джуджета “ са били разпитвани от специфичния прокурор за следствие на основния прокурор Даниела Талева.

Това сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова, която е на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия към активността на групата към Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, която депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи бойкотираха.

Изказа се и Мирослав Иванов от ПП-ДБ, който отхвърли обвиняванията и напомни, че преди да настъпи разлъката сред ръководещите, от ГЕРБ са намирали за доста значима работата в тази комисия.

Намесиха се и от опозицията. Гроздан Караджов от Има Такъв Народ се обърна към магистратите в залата, заявявайки, че те са употребявани в една предизборна борба, а Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия сподели, че отхвърля да взе участие в фамилните драми на сглобката.



Въпреки всичко в комисията беше изслушана градския прокурор на София, за която в последните дни излязоха детайлности по отношение на връзките ѝ с Петьо Петров-Еврото.

Тя влезе в изострен разговор с депутата Бойко Рашков, който атакува прокуратурата за обтегнат чадър и това, че досегашният основен прокурор Иван Гешев е наричал един ръководител на парламентарна група „ шефе “. Според Рашков има връзка сред Мартин Божанов и Петьо Еврото и прокуратурата би трябвало да даде отговори.

Рашков напомни също, че Кирилова е била нараснала в системата от Петьо Петров.

„ Вие сте пристрастна, вие се познавате с Петьо Петров. Вие знаете какво се случва по следствието. Това обикновено ли е? “, попита Рашков, представен от „ Дневник “.

Това изявление вбеси прокурорката, която си разреши да направи политически изявления. Според нея се случва „ мачкане “ на прокуратурата и това нямало нищо общо с евроатлантическите полезности.

Тя напусна залата като пожела на останалите депутати триумф на изборите.

По-рано тя съобщи, че не е търгувала с Петьо Петров. „ Не съм конфигурирана, с цел да пазя нечии ползи “, сподели Кирилова.

В същото време стана ясно, че прокуратура е взела на мушка Ивайла Бакалова, която първа разкри аферата към Мартин Божанов.

От през вчерашния ден има разпитани двама очевидци, които описват, че точно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с адв. Емил Писков и Мартин Божанов, сподели градският прокурор на София Илиана Кирилова преди чуването ѝ във краткотрайната парламентарна комисия.

По думите ѝ Бакалова е разговаряла от непознат телефон с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или предпазени, добави тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР