СподелиВ последните дни ставаме свидетели на инциденти, които трябва да

...
СподелиВ последните дни ставаме свидетели на инциденти, които трябва да
Коментари Харесай

Кой подклажда агресията срещу мигрантите у нас?

Сподели
В последните дни ставаме очевидци на произшествия, които би трябвало да ни тревожат като общество. Подклаждането на отрицателни настроения против мигрантите от някои политически субекти може да има непредсказуеми последствия, в случай че не се вземат съответни ограничения.

Припомняме, че преди няколко дни локални поданици на родопското село Храбрино, което се намира единствено на 15 км от Пловдив, направиха „ цивилен арест “ на чужденци. Причината е, че те били мургави, имали бради и излизали от гората край селото. В случая нито локалните „ храбреци “, нито арестуваните от тях можели да споделят между тях поради незнанието на езици. Добре че полицията пристигнала бързо, с цел да приключи противозаконните дейности на мъжете от Храбрино, които мислели, че са „ арестували “ незаконни мигранти. Оказало се, че са студенти по медицина в Пловдив.

Преди ден пък други двама чужденци, също студенти по медицина, само че в София, бяха нападнати и бити в центъра на столицата – на ул. „ Витошка “. Те също били мургави, защото са от пакистански генезис, само че имат британски паспорти. Каква е повода за физическата кавга с тях, към момента не е ясно.

Тревожен е и случаят в Центъра за настаняване на бежанци в кв. „ Овча купел “, където също имаше сбивания тази седмица.

Заради зачестилите набези над мигранти полицията се засилва и тази нощ ревизира близо 100 души.

В обществените мрежи се появи апел за митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи в София довечера. Организаторите акцентират, че не желаят подиуми на принуждение над мигранти да се трансформират в всекидневие.

Подобни произшествия обслужват само крайнодесни сили у нас, които желаят да разклатят стабилността в страната. На сходни опити би трябвало да се опълчи както властта, по този начин и цялото ни общество. Защото имаме образец по какъв начин се поради фашизмът в Германия – точно с такива улични боеве и набези над другите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР