СподелиВ Декларацията за съвместно управление между ПП–ДБ и ГЕРБ-СДС, която

...
СподелиВ Декларацията за съвместно управление между ПП–ДБ и ГЕРБ-СДС, която
Коментари Харесай

В Декларацията за съвместно управление между ПП–ДБ и ГЕРБ-СДС не се споменава смяна на министри

Сподели
В Декларацията за взаимно ръководство сред ПП–ДБ и ГЕРБ-СДС, която двете обединения одобриха през месец май предходната година на никое място не се загатват промяната на  министри, или Мария Габриел да е и министър председател и външен министър, или други от безбройните претенции на ГЕРБ. Но това не пречи тя да бъде представена непрекъснато, само че на който както му е комфортно. 

По този мотив от ДЕБАТИ.БГ публикуваме още веднъж целия текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ

Отчитайки, че България има потребност от устойчиво държавно управление,

с цел да излезе от актуалната политическа криза;

с цел да отключи капацитета си за ускорено икономическо и обществено развитие;

с цел да осъществя конституционна промяна с необятна парламентарна и социална подкрепа;

с цел да извърши всички условия, свързани с пълноправното и интензивно участие на страната в Европейския съюз, в това число Шенген и еврозоната,

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 49-ото Народно заседание ще поддържа държавно управление, образувано спазвайки следните правила:

1. Вторият мандат ще бъде народен и ще се употребява за лъчение на устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство.

2. Министър-председател за първия интервал от 9 месеца ще бъде акад. Николай Денков, а Мария Габриел – заместител министър-председател и министър на външните работи, а за втория интервал от 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел, а акад. Николай Денков – заместител министър-председател.

3. Позициите на министър-председател и заместител министър-председател ще се извършват на ротационен принцип за поредни интервали от по 9 месеца. В края на всеки от тези интервали, министър-председателят ще подава оставка, двете парламентарни групи ще я гласоподават и ще поддържат за идващ министър-председател номинацията на другата парламентарна група, а досегашният министър-председател ще става заместител министър-председател.

4. Правителството ще извършва съгласуваните законодателна и управническа стратегии.

5. Ще се приготвят и одобряват промени в Конституцията на Република България в разговор с всички парламентарни групи, в това число промени в структурата на прокуратурата и Висш съдебен съвет.

6. Ще бъде основан механизъм за авансово координиране сред парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от Народното събрание, с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи професионални и морални качества.

7. Законодателната и управническата стратегия са приложени.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР