СподелиУкрайна ще бъде по-слаба, ако продължаваме да подкрепяме страната с

...
СподелиУкрайна ще бъде по-слаба, ако продължаваме да подкрепяме страната с
Коментари Харесай

Президентът на Парламентарната асамблея на НАТО: Украйна ще отслабва, ако я подкрепяме само с половинчати мерки

Сподели
Украйна ще бъде по-слаба, в случай че продължаваме да поддържаме страната с половинчати ограничения. Това съобщи президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба при откриването на пленарното съвещание пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, на която София е хазаин.

Мястото на Украйна е в НАТО, на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон би трябвало да кажем ясно, че участието на Украйна е тръгнала по необратим път, сподели Михал Шчерба и добави, че е време е да се сътвори център за демократична резистентност в централата на НАТО.

Въздушната защита на Украйна би трябвало да бъде главен приоритет, би трябвало да сме сигурни, че въздушното пространство на Украйна е предпазено, сподели още Шчерба.

„ След повече от 800 дни от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна е елементарно да се изгуби чувството за неотложност, да се не помни какво е заложено на карта. Нашите другари от Украйна обаче са с нас, с цел да ни го припомнят. Да ни припомнят, че всеки ден, всяка нощ, мъже, дами и деца в Украйна умират, тъй като Русия води война “, разяснява той. По думите му украинците ни подсещам, че „ ние сме идващите в листата на Путин “, в случай че Русия завоюва войната.

Според него би трябвало да бъде построено ново ускоряване на военната поддръжка за Украйна. Украйна може да се отбрани, единствено в случай че може да нападне линиите на доставка на Русия и главните интервенции, които тя организира.

„ Време е да разберем тази истина и да дадем опция на Украйна да извърши това, което е належащо “, съобщи Шчерба.

„ Вижте по какъв начин Русия поглежда и към нашите страни, по какъв начин атакува нашите демокрации, не с танкове, и все пак всеки ден ние сме изложени пред необятни акции за дезинформация, политическа корупция, десетки хиляди хакерски атаки, целенасочени убийства, дейности на бойкот, терористични дейности, палежи, детонации и всичко това се случва на територията на НАТО “, разяснява Михал Шчерба.

„ Нека ускорим реакцията на тези неприемливи провокации на Путин, които са ориентирани към границите на НАТО “, прикани той.

„ Русия не е сама, Путин си сътвори клуб от автокрации, където неговите другари диктатори в Минск, Пекин, Пхенян и Техеран провеждат всекидневно акции за разцепление на нашите нации и заличаване на демокрациите, съобщи Шчерба. Половината свят организира избори, автократските режими виждат тези избори като цели за нахлуване, които да ни създадат по-слаби “, уточни той.

По думите му сигурността и сигурността през днешния ден не са свързани единствено с войните, само че и с отстояване на нашите демокрации и институции.

„ Трябва да реализираме най-малко 2 % от Брутния вътрешен артикул за военни цели “, съобщи президентът на Парламентарната асамблея на НАТО.

„ Трябва да покажем на Срещата на високо ниво във Вашингтон, че НАТО е квалифициран за идващото потомство “, съобщи още Михал Шчерба.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР