СподелиТвърде вероятно е българският еврокомисар Екатерина Захариева да бъде оттеглена

...
СподелиТвърде вероятно е българският еврокомисар Екатерина Захариева да бъде оттеглена
Коментари Харесай

„Политико“: Твърде вероятно е българският еврокомисар да бъде оттеглен

Сподели
Твърде евентуално е българският еврокомисар Екатерина Захариева да бъде оттеглена от поста. Това се показва в публикация на „ Политико “, в която се показват петима евентуални претенденти за еврокомисари, за които има възможност да бъдат оттеглени.

Екатерина Захариева беше публично посочена за поста от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, която екипа си във вторник.



Ножовете са ориентирани към Екатерина Захариева, някогашен външен министър на България, написа „ Политико “ и напомня случая от 2018 година, когато у нас се разгоря скандал с продажбата на българско поданство.

По това време Захариева е министър на правораздаването. Захариева отхвърли обвиняванията, само че по случая правосъдните управляващи не направиха нищо, напомня изданието. В същото време политическите съперници на Захариева „ с ненаситност “ напомнят този случай.

Още предходната седмица „ Политико “ заяви за подозрения по отношение на кандидатурата на Екатерина Захариева, която получи ресора за стартъпи и новации.



„ Политико “ цитира също изданието „ Юрактив “, съгласно което някогашен чиновник на отдела за миграция обвинил Захариева, че до момента в който е била правосъден министър в интервала 2015-2017 година, е взела участие в скица за даване на поданство против възнаграждение.

Тогава беше припомнено, че съгласно подаден сигнал от Катя Матева, някогашен шеф на Съвета за поданство, вицепремиерът по това време Красимир Каракачанов, правосъдният министър Екатерина Захариева и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев са упрекнати в осъществяването на машинация, която е разрешила на хиляди чужденци да получат български паспорти против избрани суми пари.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР