СподелиТри концерта на американската звезда Тейлър Суифт в австрийската столица

...
СподелиТри концерта на американската звезда Тейлър Суифт в австрийската столица
Коментари Харесай

Ето защо отмениха три концерта на Тейлър Суифт във Виена

Сподели
Три концерта на американската звезда Тейлър Суифт в австрийската столица Виена бяха анулирани поради съображения за сигурност, оповестиха уредниците на музикалните събития късно в сряда, представени от Ройтерс. Те трябваше да се проведат през тази седмица.

Съобщението за анулираните концерти пристигна на фона на информация, че австрийските управляващи са задържали двама души, обвинени, че приготвят терористични офанзиви. Канцлерът на Австрия Карл Нехамер удостовери публично, че службите са открили „ в действителност сериозна “ опасност, съобщи ДПА.

„ Благодарение на интензивното съдействие сред нашата полиция и на новосъздадената Дирекция за сигурност и разузнаване с задгранични служби, опасността беше разпозната рано, бяха взети ограничения и беше предотвратена покруса “, съобщи Нехамер в обществената мрежа Екс.

Макар че той дефинира като „ горчиво отчаяние “ решението да бъдат анулирани концертите, които бяха предстоящи с огромен интерес от локалната аудитория, канцлерът акцентира, че „ обстановката по отношение на очевидното обмисляне на терористична офанзива във Виена беше в действителност сериозна “.

Нехамер не даде повече детайлности по случая. Каза само, че следствието продължава.

„ Ислямисткият тероризъм заплашва сигурността и свободата на доста западни страни. Ето за какво ние няма да се откажем от полезностите си на независимост и народна власт, а ще ги пазиме още по-решително “, добави австрийският канцлер.

По-рано информацията за готвени терористични офанзиви беше обявена обществено и от генералния шеф за публичната сигурност Франц Руф. По думите му един от арестуваните е с открита принадлежност към терористичната формация Ислямска страна.

„ В рамките на следствието идентифицирахме подготвителни действия и забелязахме, че 19-годишният обвинен демонстрира необикновен интерес към концертите на Тейлър Суифт във Виена “, сподели Руф.

Трите анулирани концерта на Суифт трябваше да се проведат в четвъртък, петък и събота. По данни на полицията във Виена на всеки от тях се чакаха по към 65 хиляди гости. Организаторите към този момент обявиха, че ще възстановят парите на всеки, закупил билет.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР