СподелиТрети украински шофьор на камион е починал при блокадите на

...
СподелиТрети украински шофьор на камион е починал при блокадите на
Коментари Харесай

Трети украински шофьор почина на блокираната граница с Полша

Сподели
Трети украински водач на камион е умрял при блокадите на границата с Полша, проведени от полски водачи на камиони, съобщи Ройтерс, като се базира на локални медии.

Шофьорът се е почувствал зле на граничния пункт Краковец-Корчова – един от четирите пункта, наранени от митингите. Той е умрял на път към болничното заведение.

Миналия месец двама водачи на камиони починаха, откакто попаднаха в блокадите.

Протестиращите водачи настояват, че украинските водачи подбиват цените им. Киев твърди, че размерът на трафика на фона на войната прави системата за разрешителни за камиони неприложима, написа Българска телеграфна агенция.

От 6 ноември полските водачи блокират граничните пунктове с искане Европейски Съюз да възвърне системата, която изисква от украинските компании да си обезпечат разрешителни за работа в блока, а от европейските водачи на камиони – за влизане в Украйна.

Един от граничните пунктове, Яходин-Дорохуск, бе отворен за придвижване тази седмица, само че може още веднъж да бъде затворен, откакто съдът постанови, че полски кмет не може да забрани на водачите на камиони да организират митинг в неговата община.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР