СподелиСофийският районен съд отмени задържането под стража на Илко Захариев,

...
СподелиСофийският районен съд отмени задържането под стража на Илко Захариев,
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста Червения пират, обвинен за заплахи към магистрати и политици

Сподели
Софийският областен съд анулира задържането под стража на Илко Захариев, който стана прочут като Червения корсар, и не му наложи друга мярка за неотклонение. Решението може да бъде протестирано в тридневен период. Захариев е обвинен за отправяне на закани за ликвидиране към обществени персони, измежду които магистрати и политици.

Съдът обоснова решението си с това, че заканите, които е отправял обвиненият, са към медийно известни персони сега и няма съображение да се счита, че ще бъдат изпълнени. Начинът, по който са написани имейлите, и изразите, които са употребявани, приказват, че Захариев няма желание да навреди на никого от получателите, по-вероятно е да се счита, че по този метод се е опитал изрази неодобрение или да добие социална популярност за себе си. Николай Захариев, бащата на обвинения, съобщи пред съда, че не е виждал сина си от 11 години, когато се развежда с майка му и той остава да живее при нея. Захариев подсигурява, че в случай че синът му бъде освободен, в най-кратък период ще бъде настанен в психиатричната клиника в Бургас, където бащата може да върви всеки ден и в случай че след това синът му бъде свикан от съда, ще го заведе. Пред медиите бащата добави, че желае да усъвършенства връзките си с Илко и той да се върне в обществото, откакто мине през клиниката в Бургас.

Червения корсар е отправял закани и към вицепремиера Мария Габриел и арбитър Владислава Цариградска, оповестява Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР