СподелиСлед словесна престрелка между президента Румен Радев и депутата от

...
СподелиСлед словесна престрелка между президента Румен Радев и депутата от
Коментари Харесай

Бивш министър в два служебни кабинета на президента патентова „Движение Трети март“

Сподели
След словесна престрелка сред президента Румен Радев и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, стана ясно, че президентът е на мнение, че би трябвало да има политическа опция на сегашното политическо статукво.

Въпреки че на последните президентски избори на втория тур изборната интензивност едвам надвиши 34 %, от името на всички българи президентът съобщи, че те „ чакат действителна политическа опция “.

По време на честванията на националния празник на 3 март предходната година Румен Радев разяснява желанията за отпадането на празника като народен и го дефинира като „ алената линия на нашето самообладание, която националното придвижване няма да допусне да бъде заличена “.

Близо година по-късно някогашен министър в две служебни държавни управления, назначени от Румен Радев, записва „ Движение Трети март “ в Патентното ведомство.



Това е станало на 5 декември, а собственик на патента е Весела Лечева – длъжностен състезателен министър в две служебни държавни управления, демонстрира информация на „ 24 часа “ и bird.bg в портала за електронни услуги на ведомството.

Документите за регистрацията са подадени още на 4.08.2023 година от Весела Лечева,.

Марката е непокътната за 10 години, а в обсега на активност на придвижването са посочени „ услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всевъзможни типове реклама и връзки, комерсиална цел, икономическо прогнозиране, изследване на публичното мнение, съвещания човешки запаси и други “

В престрелките сред Пеевски и Румен Радев депутатът от Движение за права и свободи прикани президента да разгласи плана си и да оглави партия. Президентът пък разгласи това като „ режисирана медийна нервност “ против него, защото имало боязън точно от появяването на нов политически индивид.

„ Този хор на страха сплоти освен партиите в сглобката, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии, които дружно се усещат застрашени от ерозията на доверието “, съобщи още той. Попитан от публицисти дали ще поддържа основаването на политически план Радев сподели, че в случай че даде доверието си на някоя политическа групировка, той самичък ще го съобщи пред медиите.



Появата на нова политическа мощ беше планувана от някогашния ръководител на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов, който е и част от

инициативния комитет за осъществяване на референдум за опазване на Трети март като народен празник.

На 22 януари в изявление за БНР той разяснява концепцията за обединяване „ на кардинална основа “, като контраст на ръководещата „ сглобка “.

Той предвижда, че в случай че действително се стартира процедура по импийчмънт на президента, това ще „ промени коренно политическата конюнктура “.

„ Не мога да кажа какво счита да направи, само че има разнообразни разновидности. Чуваме, че се канят да му желаят импийчмън. Една процедура може коренно да промени политическата конюнктура, само че това не значи, че до момента в който той е президент, няма да се появи нова политическа мощ “, предвижда проф. Маринов.

За момента упованията се, че новият план ще бъде разгласен публично до 3 март и не е изключено групировката да са включи на идните европейски избори през май.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР