СподелиСлед почти седем седмици Хамас“ освободи първата група заложници в

...
СподелиСлед почти седем седмици Хамас“ освободи първата група заложници в
Коментари Харесай

Две деца на 2 и 4 г. са сред първите освободени заложници от „Хамас“

Сподели
След съвсем седем седмици „ Хамас “ освободи първата група заложници в подмяна на палестински пандизчии от Израел. Сред 13-те освободени израелски заложници има четири германки на възраст сред 2 и 79 години.

Израел спря военната си интервенция в Газа в 6 ч. сутринта немско време в петък. В първата, четиридневна фаза на заложническата договорка би трябвало да бъдат освободени общо 50 заложници. В подмяна на това Израел ще освободи до 150 пандизчии (някои от тях наказани терористи), оповестява БНР.

Според немската преса немските заложници, които са били освободени в петък, са Дорон Ашер Кац (34 г.) и дъщерите ѝ Раз (4 г.) и Авив (2 г.), както и Маргалит Берта Мозес (79 г.). И четирите са били отвлечени от кибуца Нир Оз.

Дорон и двете ѝ дребни деца са желали да посетят баба си в кибуц покрай Ивицата Газа на 7 октомври – когато терорът ненадейно връхлита Израел.

Съпругът на Дорон, израелецът Йони Ашер (37 г.), не е могъл да се свърже със фамилията си в продължение на часове и е разпознал брачната половинка, децата и тъщата си на видеозапис на заложници на „ Хамас “. Бащата описа:

„ Веднага разпознах, че това е тя, без подозрение. На главата на дребната ми щерка имаше було, а също по този начин незабавно разпознах и по-голямата ми щерка. Те бяха отвлечени дружно със свекърва ми и нейния сътрудник “.

79-тодишната Маргалит е отвлечена от прилежащ кибуц. Тя е болна от рак. Както всички в кибуца и тя принадлежи към така наречен „ лагер на мира “ – това са ляво настроени израелци, които се борят за правата на палестинците.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР