СподелиСлед изборите от ПП-ДБ ще отправят въпрос към ГЕРБ-СДС дали

...
СподелиСлед изборите от ПП-ДБ ще отправят въпрос към ГЕРБ-СДС дали
Коментари Харесай

Петков: Дълбоката сделка между ГЕРБ и ДПС не е тайна, Пеевски държи служби, регулатори, съдебна власт

Сподели
След изборите от ПП-ДБ ще насочат въпрос към ГЕРБ-СДС дали ще поканят Пеевски да участва на диалозите за назначенията в регулаторите.

Това стана ясно от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков в изявление за Нова тв.

По думите му съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски държи огромна част от инфраструктурата на перманентната власт.

„ Вече знаем за дълбоката договорка, която има сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тя не е загадка. Пеевски държи огромна част от инфраструктурата на перманентната власт. Това са служби, регулатори, правосъдна власт. Тази власт, за която хората не гласоподават, подсигурява успокоение на ГЕРБ, а ГЕРБ, с гласовете си, подсигуряват, че действителна промяна няма да се случи. Докато тази договорка стои там, ние не можем да приказваме още веднъж с ГЕРБ ”, сподели Петков.

По думите му 17.5% от гласоподавателите на ПП-ДБ са твърдо с тях.

„ 7% се чудят дали да излязат и да гласоподават. Това е по този начин, не тъй като имат вяра, че сме ги предали. Те схванаха, че ние не търгуваме с правила. Имаше месеци – по време на последното ръководство, в които подкрепящите ни изпитваха злост да виждат своите избраници, седнали с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Извиняваме им се, че не комуникирахме задоволително какво се случва. То не беше инцидентно. Искахме да създадем промени и в правосъдната система, и в ПВУ законите. Знаехме, че в случай че се похвалим и разкажем какво се случва, шансът ГЕРБ да ни поддържат е дребен “, разяснява още Петков.

Той добави, че е трябвало да минат девет месеца, да се разпадне „ сглобката “, а хората да схванат, че не са ги предали.



Петков посочи, че когато се седне на полемика с ГЕРБ, първият въпрос би трябвало да е дали те ще поканят Пеевски да участва. „ Вторият въпрос е, когато се вършат състезания за Висш съдебен съвет, регулатори и служби, ще има ли обезпечена квота за някого. Ние не желаеме такава. Ако и ГЕРБ не желаят, а Движение за права и свободи не би трябвало да имат, в случай че имаме почтени състезания – това значи, че за първи път от 30 години насам хората, които управляват властта подмолно, ще би трябвало да я предадат и тя да стане институционална ”, посочи Петков.

„ Искаме мачове, които не са нагласени. Нашата общественост са демократичните проевропейски хора в България. Трябва да покажем, че сме дружно и сме мобилизирани. Така ставаме незаобиколим фактор. Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се преценяват с нас. Този път няма да поемем отговорността на ГЕРБ. Нямаме никакъв проблем да сме в съпротива ”, посочи още Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР