СподелиСъвместяването на постовете на външен министър и на премиер не

...
СподелиСъвместяването на постовете на външен министър и на премиер не
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Само в Самоа, Фиджи и Катар премиерите са и външни министри

Сподели
Съвместяването на постовете на външен министър и на министър председател не е работещо решение. Това съобщи по Нова телевизия членът на Изпълнителния съвет на „ Продължаваме Промяната ” и някогашен народен представител Лена Бориславова. По думите ѝ ротацията ще се случи по този начин, както е контрактувана – с минимални промени.

Тя добави, че представители на ГЕРБ „ страдат ” по команда в телевизионните студиа.

„ Това, което следим в последните няколко дни от страна на представителите на ГЕРБ и техния водач е, че те са пуснати като по шпиц команда да страдат обществено и публично по студията и в народен ефир. Това е прочут техен фасон на държание “, съобщи Бориславова.

„ За мен това е също обществено страдалчество по команда и има две вероятни цели. Едната цел е да покаже тяхното отвращение да бъдат в ръководството и да тласнат страната към нова вълна на неустойчивост и избори, както заплаши техния водач “, добави тя.

Тя е безапелационна, че нито една европейска страна не си разрешава съвместяване на постовете на министър председател и външен министър.

„ Няма сделка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на министър председател и външен министър. Няма европейска страна, която си разрешава сходно нещо “, сподели Бориславова.

Бившият депутат отхвърли битката сред ГЕРБ и ПП-ДБ да е за интернационалните изяви и срещи с водачи. По думите ѝ всеки участник в кабинета върви на разнообразни места по отношение на заслугите си и познанията си.

„ Което зависи от нас за ротацията, ще се случи по този начин, както е контрактувано. А точно какво е изпълнено от управническата стратегия и от целта на Народното събрание. Ако зависи от нас, няма да има нови избори “, разяснява Бориславова.

„ Що се отнася и касае до Външно министерство, би трябвало да се подчертае, че в случай че Делян Добрев имаше документ, в който написа, че Мария Габриел става външен министър и Външно министерство е на ГЕРБ, той щеше през вчерашния ден във вашето студио да върви с една един лист хартия и да го размята. Договорка за Външно министерство обаче няма и това е единственото, което ще бъде контрактувано на масата за договаряния “, добави Лена Бориславова.

Според нея Николай Денков и Мария Габриел си приказват, не са скарани, само че „ евентуално има напрежение като във всеки екип ”.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР