СподелиС няколко крачки по-близо сме до пълноправното членство в Шенген,

...
СподелиС няколко крачки по-близо сме до пълноправното членство в Шенген,
Коментари Харесай

Емил Соколов само за ДЕБАТИ: С няколко крачки сме по-близо до пълноправно членство в Шенген, отколкото изобщо някога сме били

Сподели
С няколко крачки по-близо сме до пълноправното участие в Шенген, в сравнение с въобще в миналото сме били. Това разяснява в изявление за ДЕБАТИ политологът Емил Соколов.
Със сигурност това е стъпка в вярната посока, защото ние доста дълги години буксувахме по тази тематика. Имаше едни изявленията на господин Борисов, в които споделяше: Ето, тука измазваме една стена, слагаме една ограда и сме подготвени за Шенген. И това беше в продължение на години “, напомни той.
По думите му в последните 10 години в обществото е имало чувство, че влизането в Шенгенското пространство е въпрос единствено на един диалог, само че това участие по този начин или другояче не е станало факт.

„ Всъщност видяхме, че от съставянето на това държавно управление с министър председател Николай Денков, се работи интензивно по тематиката и, в последна сметка, това което се реализира, е непълен триумф, само че е въпреки всичко някакъв триумф. Очевидно следва още работа, с цел да станем пълноправни членове “, сподели още той.

Според него повода да не сме извървели пътя до Шенген в предходните ръководство на страната е била главно в недоверието.

Той даде образец със случая на Капитан Андреево, където в държавното управление на Кирил Петков стана ясно, че са били осъществявани фиктивни инспекции на товарите на камиони.
Когато става въпрос ние да сме външна граница на Шенген, би било много наивно да се залъгваме, че западните ни сътрудници не са били наясно с това нещо.Обаче никой не е правил нищо по въпроса и надлежно в очите на Европейски Съюз въпросът не е бил до това да измажем една постройка, а много повече неща да създадем, разяснява политологът.
„ Сега за седем-осем месеца видяхме, че мое да се отпуши процесът по някакъв метод. Да, не е това, което всички искахме, само че отново споделям – с няколко крачки по-близо сме до пълноправното участие в Шенген, в сравнение с въобще в миналото сме били “, сподели още той.

Цялото изявление с Емил Соколов – четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР