СподелиРодители от Плевен твърдят, че детето им е малтретирано в

...
СподелиРодители от Плевен твърдят, че детето им е малтретирано в
Коментари Харесай

Дете на 19 месеца е с множество синини. Родителите твърдят, че е бито в яслите

Сподели
Родители от Плевен настояват, че детето им е измъчвано в детска ясла. То има по тялото си голям брой синини, които са открити в последния работен ден преди празниците.

Детето е на 1 година и 7 месеца.

„ Във вторник, когато отидохме да си го приберем, видяхме, че има деруги по главата и леличката ни отговори, че синът ни изпада в нервност и самичък си ги е направил. След като се прибрахме у дома вечерта и го съблякохме за къпане, забелязахме по гръбчето, по крачетата и ръчичките огромни синини ”, описа майката Зоня Миков по NOVA.

„ Позвънях до градината и отидох до такава степен. Въпросната леличка още веднъж сподели, че моето дете единствено се наранява ”, уточни още тя. Малчуганът обаче има синини и по гърба.

Той посещава детската ясла от скоро. Такива белези родителите виждат за първи път. Директорката на заведението не е вдигнала телефона си, когато са ѝ звънели.

Бащата е безапелационен, че детето не може единствено да си аргументи тези пострадвания. Родителите са извадили здравно уверение от правосъден доктор, откакто са забелязали синините. Пусната е и тъжба до прокуратурата.

“Ние се самосезирахме, щом научихме за този случай. Беше назначена комисия, която е осъществила инспекция. Още нямам отчет от инспекцията, само че той ще бъде оповестен незабавно, щом го получа ”, съобщи кметът на Плевен доктор Валентин Христов. По думите му директорката на яслата е поискала пояснение от личния състав, резултатът от което също ще бъде възложен на градоначалника.

„ Като принципал имам правото да натрапвам санкции, като най-строгото е дисциплинарно уволняване. Това, което видях, е извънредно и не считам, че родител може да аргументи сходно нещо на детето си ”, уточни още Христов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР