СподелиПрисъединяването на страната ни към Шенген беше отбелязано със символично

...
СподелиПрисъединяването на страната ни към Шенген беше отбелязано със символично
Коментари Харесай

Денков: Шенген е най-големият успех след приемането ни в ЕС

Сподели
Присъединяването на страната ни към Шенген беше маркирано със алегорично отваряне на границата.

„ Шенген е най-големият триумф след приемането ни в Европейски Съюз, тъй като успяхме да се обединим и да върнем доверието на Европейски Съюз. Шенген е доверие, че България е тръгнала решително по европейския път. “ Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков.

Шенген нямаше да се случи без общите старания на министрите в държавното управление. Има основни министри, само че не желая да отстранявам никого, тъй като екипната работа е доста значима, добави той.

Денков уточни, че Народното събрание също е имал доста значима роля.

„ Има съответни проекти, тъй че България да бъде призната и в сухопътния Шенген от 1 януари 2025. Можем да влезем, в случай че сме обединени, другояче можем да пропуснем историческия прозорец, който може да не се отвори скоро “, сподели още Денков.
Мария Габриел: Шенген е едно от достиженията на европейския план и през днешния ден е исторически миг
Шенген е едно от достиженията на европейския план и през днешния ден е исторически миг, тъй като България става част от него. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, която също присъстваше на тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

„ България става общественост от милиони хора, пътуващи свободно, с изгоди за бизнеса, за туризма и културата. Нека всички дружно да продължим до крайната цел за премахването на инспекциите по сухопътните граници “, съобщи Габриел.

„ Няма доста моменти в живота на всеки един от нас, в който означаваме резултат, реализиран в резултат на обединени старания, на доста обща работа. Този ден е и единствен, тъй като той през днешния ден ни споделя, че България към този момент не е единствено наблюдаващ към масата и дебатите, които са свързани с укрепнало, мощно, добре функциониращо Шенгенско пространство “, разяснява вицепремиерът.

„ България задава посока и е добър образец. България със своя опит ще оформя бъдещето на Шенгенското пространство и ще има ползотворно присъединяване в това всички жители да се усещат по-сигурни “, сподели още Габриел.

Присъединяването на страната ни към Шенген беше маркирано със алегорично отваряне на границата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР