СподелиПремиерът в оставка Николай Денков е изпратил декларация с несъгласие

...
СподелиПремиерът в оставка Николай Денков е изпратил декларация с несъгласие
Коментари Харесай

Николай Денков: Някой дръпна шалтера и изпрати Мария Габриел при президента

Сподели
Премиерът в оставка Николай Денков е изпратил декларация с противоречие да бъде част от кабинета на Мария Габриел. Едно копие е изпатено в Народното събрание, а другото е при президента, сподели той в ефира на бТВ.

„ Вчера до 13 ч. бяхме на договаряния. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, сподели на преговорния екип „ Време е “ и те станаха и си потеглиха. Научих, че има лист с имена на министри от медиите, когато беше показан в президентството. Преди това и в персонален диалог с госпожа Габриел и по време на договарянията категорично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя сподели: „ Това няма да стане, това няма да съм аз “, сподели Денков.

„ Бяхме стигнали съвсем до края. Обсъждахме един-единствен министър и няколко благоприятни условия за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по съглашението. През цялото време казвахме „ дано да довършим този развой “, само че някой различен дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този лист “, съобщи министър председателят в оставка.

„ Все още се надявам, че разсъдъкът ще надделее, имаме още пет дни и да довършим договарянията по рационален метод. Не я поканвам, споделям, че в този миг има един метод да излезем положително – да довършим договарянията по метод, който да бъде допустим за двете страни с присъединяване на водачите, тъй че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези договаряния и в този момент най-вероятно ще се опита да трансферира цялата виновност за тази нелепа обстановка на преговорния си екип “, сподели Николай Денков.

България има потребност от държавно управление, което да работи по управническа стратегия, съобщи още той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР