СподелиПреговорите за присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство остават сложни.

...
СподелиПреговорите за присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство остават сложни.
Коментари Харесай

Клаус Йоханис се срещна неформално с Николай Денков и Карл Нехамер

Сподели
Преговорите за присъединение на Румъния към Шенгенското пространство остават комплицирани. Това съобщи президентът Клаус Йоханис в границите на Европейския съвет в Брюксел. Държавният глава добави, че „ полемиките вървят напред “ и че „ всички са доста ангажирани “.

Той осведоми, че е взел участие в неофициална среща с българския министър председател Николай Денков и с канцлера на Австрия Карл Нехамер по покана на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви Българска телеграфна агенция.

“Беше добра полемика в позитивна атмосфера. Но всички ние осъзнахме, че има още доста за договаряне преди да стигнем до умозаключение, което да е приемливо за всички страни, тъй като не мога да си показва решение, което да е приемливо за една страна и изцяло незадоволително за друга. Не желая да влизам в детайлности, ние сме в договаряния, в полемики, има още какво да се разисква ”, съобщи президентът, представен в известие на формалната страница на Президентската администрация.

Попитан от публицисти дали може да има ексклузивен съвет до края на тази година, президентът на Румъния сподели, че не изключва сходна опция.

„ Не изключвам нещо сходно. Преговорите не престават по-нататък. Всички са доста ангажирани и ще го кажа по този начин – в случай че в даден миг ненадейно се появи решение, то може да се изрази официално, само че до тогава имаме още работа “, сподели в умозаключение Клаус Йоханис.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР