СподелиПреговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за споразумение за съвместно управление

...
СподелиПреговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за споразумение за съвместно управление
Коментари Харесай

Преговорите приключват. Мария Габриел отива при президента с окончателното решение

Сподели
Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съглашение за взаимно ръководство продължиха до късно през вчерашния ден и се чака да продължат и през днешния ден, като бъдат финализирани до 12:00 ч. Кандидатът за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев с окончателното решение.

След като взе досието, Габриел сложи период от 24 часа за завършване на договарянията с „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ за общо бъдещо ръководство.

След като в понеделник получи мандата за сформиране на държавно управление от президента, Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) уточни, че с ПП-ДБ нямат разлики за промените и изясни, че те са свързани със правосъдната система, битката с корупцията и регулаторите. Тя добави, че целите, промените, и Министерският съвет вървят ръка за ръка.

Министър-председателят в оставка Николай Денков също разяснява тематиката след връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел. Вече имаме единодушие, че това съглашение ще бъде подписано, в случай че би трябвало, ще доуточним още текстовете и можем да погледнем и състава на държавното управление, изясни и Николай Денков.

От ПП-ДБ имат запаси към част от имената в плана на кабинет на ГЕРБ-СДС, оповестен импровизирано през вчерашния ден сутринта.

В него се предлага Мария Габриел с изключение на министър председател да бъде външен министър, а Николай Денков вицепремиер с сектор „ Европейски въпроси “.

В плана Деница Сачева поема общественото министерство, Христо Гаджев – защитата, Красимир Вълчев – образованието, Ивелина Василева – екологията, Росен Желязков – нововъведенията, Жечо Станков – енергетиката, а депутатът от ПП-ДБ Катя Панева – опазването на здравето.

„ В този тип то за нас е недопустимо, тъй че занапред ще обсъждаме и този лист “, заключи Николай Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР