СподелиПредставители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в

...
СподелиПредставители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в
Коментари Харесай

Работи се активно и се разследват всички замесени с Мартин Божанов – Нотариуса

Сподели
Представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е в Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ (ГРАО) сега, където ще ревизират кой, по какъв начин и на какво съображение е направил промяна на фамилното име и на последните пет числа от ЕГН-то на Мартин Божанов. Това сподели пред публицисти вътрешният министър Калин Стоянов.

По мотив убийството на Божанов, министърът сподели, че се работи интензивно и има построени няколко версии, като непрестанно се събират обстоятелства и условия, които се уточняват и приобщават към следствието.

Във връзка с частния клуб „ SS ”, свързван с Мартин Божанов, с неговата активност и членове, Калин Стоянов означи, че няма прогрес. Министърът позволи, че всичко ще се обясни в границите на инспекцията от краткотрайната парламентарна комисия.

Българска телеграфна агенция напомня, че Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. На 7 януари от прокуратурата влязоха в частен клуб “SS ” в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Мартин Божанов. По време на обиските са били конфискувани разнообразни материални носители и компютри.

Правосъдният министър Атанас Славов съобщи през днешния ден, че ще инициира дисциплинарни производства против магистрати, за които се потвърди, че са посещавали клуб „ SS “ – заведението, което бе обвързвано с убития Мартин Божанов. Пред публицисти Славов сподели още, че визитата на подобен вид заведения е и етичен въпрос от страна на магистратите.

„ Целта на институциите е да има осъдени, да бъде понесена отговорност. злоупотребата с правораздаването е неприемлива. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказване. Това е в границите на моите пълномощия. Самото следствие е в пълномощията на прокуратурата “, съобщи Славов.

Колкото до позицията на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който съобщи, че ще съди Славов за клюка, правосъдният министър разяснява, че Гешев има да изяснява още доста неща.

„ Има задоволително информация в общественото пространство, която би трябвало да бъде обяснена от някогашния основен прокурор и да изясни дали е било блъф или взаимозависимост “, съобщи Славов.

Вчера Славов разяснява връзката сред Иван Гешев и кръговете към Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Еврото. Той счита, че тя е „ очевидна “ и се е твърдяла от самите участници – от Петьо Еврото и от Мартин Божанов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР