СподелиПравителството в оставка ще одобри днес на редовното си заседание

...
СподелиПравителството в оставка ще одобри днес на редовното си заседание
Коментари Харесай

Правителството забранява разкриване на нови болници до утвърждаване на Националната здравна карта на страната

Сподели
Правителството в оставка ще утвърди през днешния ден на постоянното си съвещание възбрана за откриване на нови лечебни заведения до одобряването на Националната здравна карта на страната, заяви през днешния ден министър-председателят в оставка Николай Денков.

„ В осъществяване на управническата стратегия на държавното управление ще предложим и значими промени в Закона за лечебните заведения – измененията вкарват възбрана за откриване на нови лечебни заведения до одобряване на новата здравна карта на страната. “

Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

„ Националната здравна карта демонстрира действителните потребности на хората в другите райони – къде има потребност да се разкрият нови болнични кревати, къде има потребност от повече експерти и надлежно къде е належащо здравната каса да покрие тези потребности. Последната здравна карта е правена преди 6 години. При сегашната обстановка, в която няма ограничаване за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказваме с излишно доста болнични кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората нямат достъп до качествени здравни грижи. Затова в този мандат Министерството на здравеопазването стартира актуализация на националната здравна карта на България. Следващото държавното управление може и би трябвало да приключи този развой за към 2 месеца “, уточни Денков.

Припомняме, че държавното управление на акад, Денков обезпечи безвъзмездна терапия на сърдечните болести. 56 медикаменти за сърдечносъдови болести, измежду които хипертония, аритмия и други постоянно срещани, ще бъдат безвъзмездни за пациентите от 2 април. Това ще засегне над 600 00 души, които до момента доплащаха една от най-високите цени в Европа – 75% от цената на медикаментите си.

За 25 години битие на здравната каса нито едно държавно управление не откри запаси и воля да обезпечи гратис лекуване на тези пациенти, до този миг.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР