СподелиПо-малко от седмица, след като новоизбраният съпредседател на ДПС Делян

...
СподелиПо-малко от седмица, след като новоизбраният съпредседател на ДПС Делян
Коментари Харесай

ДПС все пак ще участва в „делкането“ на регулаторите

Сподели
По-малко от седмица, откакто новоизбраният съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че с оферти меморандум за ръководство през идващите 9 месеца след ротацията в държавното управление двете обединения пробват да „ делкат “ властта, през днешния ден стана ясно, че Движението няма нищо срещу да взе участие в подобен развой.

Пред националното радио Джевдет Чакъов, който дружно с Пеевски беше определен като съпредседател на партията – както по-рано почетният ръководител на партията Ахмед Доган, съобщи, че Движение за права и свободи разполага с специалисти и опитни фрагменти.

Движение за права и свободи има опитни фрагменти и специалисти, а в регулаторите би трябвало да бъдат хора с експертиза, съобщи Чакъров и попита за какво те да не вземат участие.

„ Трябва да има политически консенсус, да вършим най-хубавото за жителите. Нека да не отиваме в прекаленост. Целта е страната да се развива “, сподели още той пред БНР.

„ Движение за права и свободи като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде подложен в центъра на актуалната политика “, посочи още Чакъров.

Той акцентира, че Движение за права и свободи постоянно са подготвени за избори, само че отиването на нов избор ще сътвори дестабилизация.

Амбициите на Движение за права и свободи за присъединяване в систематизиране на постове в регулаторите, става без значение от това, че препоръчаният меморандум от ПП-ДБ визира единствено сътрудниците им от ГЕРБ-СДС.

Ако приказваме за регулаторите, там нещата са ясни – действително 100 % са при тях, при нас – нула, в случай че приказваме за администрацията несъмнено е 95% на 5%, сподели по-рано през днешния ден Кирил Петков пред публицисти, коментирайки политическото систематизиране в регулаторите, както и службите за сигурност.

Реалното систематизиране на властта в България съгласно нас, макар министерствата, е над 95% за ГЕРБ и Движение за права и свободи и за част от може би президентски фрагменти и ние сме несъмнено под пет %. Така, че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт, съобщи Петков.

Ние сме отворени, ето еврозоната е една доста значима тематика. Искаме да седнем да приказваме, желаеме да сме градивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме, съобщи Кирил Петков.

Аз съм сигурен в това и отново споделям, ние заставаме зад нашето заричане и нашата визия, че идващият министър председател на България би трябвало да се споделя Мария Габриел.

Още вести от деня – четете тук
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР