СподелиПървото четене на промени в Закона за българското гражданство, предложени

...
СподелиПървото четене на промени в Закона за българското гражданство, предложени
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда промени в Закона за българското гражданство

Сподели
Първото четене на промени в Закона за българското поданство, препоръчани от Министерския съвет, ще разиска Народното събрание съгласно проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на интернет страницата му.

Те плануват допълнение на изискванията за придобиване на българско поданство от лица с български генезис, както и от лица с родител, придобил българско поданство, като владеенето на български език се вкарва като наложително изискване.

В пленарната зала ще бъдат прегледани на второ четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и на първо гласоподаване – промени в Закона за ограничение изменението на климата.

Проектопрограмата планува и първото четене на промени в Закона за гражданското въздухоплаване, както и второто четене на Законопроект за одобрение на Спогодбата за обществена сигурност сред Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 година в Тирана и на 30 март 2023 година в София.

Очаква се депутатите да прегледат на второ гласоподаване промени в Закона за поощряване на вложенията, както и ратификации на интернационалните документи.

Първото гласоподаване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето, също е залегнало в проектопрограмата.

В петък е очакван постоянният парламентарен надзор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР