СподелиОт месеци партията Алтернатива за Германия“ (АзГ) е в подем.

...
СподелиОт месеци партията Алтернатива за Германия“ (АзГ) е в подем.
Коментари Харесай

„Неправилен цвят на кожата или произход“: Германците разделени за забраната на „Алтернатива за Германия“

Сподели
От месеци партията „ Алтернатива за Германия “ (АзГ) е в напредък. Според изследване двама от всеки петима германци към този момент поддържат възбраната на партията.

Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер е скептично надъхан към сходна процедура и приказва за „ изключителни спънки “, написа немското издание „ Велт “.

Въпросът за процедура за възбрана на АзГ разделя германците: 42% биха подкрепили започването на подобен развой, а 42% са срещу, сочи проучване на института за изследване на пазара и публичното мнение „ Ипсос “, оповестено през вчерашния ден.

Съществуват ясни разлики сред Западна и Източна Германия: 45% от интервюираните в западната част на страната поддържат процедурата, а 40% са срещу, само че единствено 32% в източната част на страната поддържат възбраната на АзГ, а 51% са срещу.

Според изследването поддръжката за възбрана на партията е най-висока измежду последователите на „ Зелените “: 71% от тях са „ за “, а 19% – „ срещу “.

Проучването е извършено измежду 2000 гласоподаватели на възраст сред 18 и 75 години в Германия сред 5 и 7 януари, определени съгласно възрастта, пола, образованието, района и държанието при гласоподаване на последните федерални избори.
Зьодер вижда „ изключителни конституционни спънки “
Лидерът на ХСС Маркус Зьодер е песимистичен във връзка с процедурата за възбрана макар неотдавнашните разкрития за срещи сред десни кръгове и екстремисти и чиновници на АзГ.

„ Смятам, че пред възбраната просто има крайни конституционни спънки. И стремежът към такава възбрана евентуално ще докара до много сигурен неуспех “, съобщи баварският министър-председател пред радио „ Дойчландфунк “.

Това би дало картбланш на AзГ и би я укрепило дотам, че тя „ евентуално би била на практика неудържима на демократични избори “.

На среща във вила в Потсдам, на която се събраха представители на десни кръгове, водачът на крайнодясното придвижване „ Идентитаризъм “, австриецът Мартин Зелнер, е показал хрумвания за „ ремиграция “ – репатриране на имигранти, както е удостоверил пред ДПА.

Зьодер осъди най-остро „ проектите за депортация от най-лош тип “.

„ Това в действителност е предвестител на най-мрачното и непоносимо нещо, което може да си представим “, съобщи той. Според Зьодер с АзГ би трябвало да се води политическа битка.

Освен наименуване на проблемите са нужни и рационални концепции и решения, изключително в региона на миграцията. Възможно е AзГ да бъде доста понижена, счита той. „ Дори преди тези провинциални избори, апропо, в случай че в Германия има по-добри политики “.

Германското издание „ Цайт “ преглежда в собствен материал главните акценти от срещата на представители на десни придвижвания, която се организира неотдавна в Потсдам. Според отчета на изследователската група „ Коректив “ централно място заема казаното от Зелнер за крайнодесните му хрумвания, свързани с всеобщото експулсиране на хора, които той не желае.

Твърди се, че Зелнер е показал своя „ общоприет проект “ за всеобщо депортиране на мигранти в Германия и съгласно Зелнер има три целеви групи, с цел да се „ спре заселването на чужденци “, счита Зелнер: търсещите убежище; чужденци с право на непрекъснат престой; само че и немски жители, които съгласно него не се асимилират в Германия, би трябвало да бъдат изведени от страната.

„ Коректив “ обобщава: „ Хората би трябвало да могат да бъдат изселвани от Германия, в случай че имат, да вземем за пример, погрешен цвят на кожата или генезис – и не са задоволително „ асимилирани “ съгласно хора като Зелнер. “

Терминът „ ремиграция “ се употребява от специалисти, с цел да опишат завръщането на хора, които са избягали или мигрирали, в страните си на генезис. Зелнер написа в имейл до ДПА, че предлагането му включва „ освен депортации, само че и локална помощ, водеща просвета и напън за интеграция “.

Той предлага да се сътвори „ страна модел “, която „ да бъде отдадена чартърен и проведена като специфична икономическа зона в Северна Африка “. По думите му тя ще би трябвало да одобри до два милиона депортирани. „ Цайт “ прави отпратка с проекта на националсоциалисти да заселят милиони евреи на остров Мадагаскар, само че все пак не е известно дали Зелнер е намеквал за това. Според „ Коректив “ присъстващите не са отправили рецензии.

Изследването провокира възмущението на други страни. Олаф Шолц съобщи, че срещата в Потсдам е случай, който би трябвало да бъде прегледан от Федералната работа за отбрана на конституцията (германското контраразузнаване), защото е ориентирана против свободния либерален ред.

„ Няма да позволим на никого да разграничава хората в нашата страна съгласно това дали някой има мигрантска история или не “, написа Шолц в „ Екс “. Всеки е предпазен, без значение от цвета на кожата или произхода, добави той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР