СподелиНямам сили да кажа на децата си за майка им.

...
СподелиНямам сили да кажа на децата си за майка им.
Коментари Харесай

Как съпругът на загиналата Янита да каже на децата, че майка им е вече звездичка на небето

Сподели
Нямам сили да кажа на децата си за майка им. Това показа пред bTV брачният партньор на починалата в събота при жестока злополука край Бургас Янита Пепелянкова. Знам, че и това би трябвало да стане, прибавя Иван Дошев и с тъга съумява да сдържи сълзите си. 

Инцидентът става измежду бял ден на прав сектор от пътя Бургас – Средец. При преден удар на два автомобила
33-годишната Янита, която седи на предната седалка, умира на място.
Пострадали са двете й дечица – на пет и на осем години. С разнообразни пострадвания са признати в болничното заведение. Пострадала е и майката на починалата учителка.

„ Няма заплаха за живота на децата. Състоянието им е устойчиво. Лечението продължава, само че душeвността им е разрушена “, споделя Иван Дошев.

„ Подготвяхме се за рождения ден на дребната ни щерка. С огромно неспокойствие го очакваше, само че се случи неописуемото. На идващия ден трябваше със сълзи на очи да провеждам погребението на майка й, а по-късно с усмивка на разположение и с торта на ръце да се кача в болничната стая, където да посрещнем дълго чакания за нея ден. От своя страна тя ме пита къде е майка й “, прибавя той.

„ Видял съм какво ли не в специалността си. Бил съм очевидец на разрушени фамилии, ориси, мечти… Бил съм до хората в най-лошите им моменти, изживявал съм болката им, само че по тази причина не бях подготвен “, споделя мъжът.

„ Съпругата ми беше човек с високи полезности и морал. Винаги се е стремяла да оказва помощ на всеки с каквото може “, прибавя той.

„ Няма да може повече да я видя, да си кажем нещо, само че тя беше човек за подражателство. Правеше каквото може, с цел да живеем в по-добра среда “, споделя Дошев.

„ Били при прабабата на децата ми в село Константиново. Прибирали се към Бургас. От очевидци, които са се движили зад автомобила на Атанас, разбрах, че минути преди случая е криволичил по пътното платно, като е навлизал в насрещната лента. Можел е да провокира мъчно ПТП, само че е връхлетял за жал върху брачната половинка и децата ми “, сподели оше той.

Днес околните на Янита се простят с нея.

„ Шофьорът, блъснал колата им, даже не ме е потърсил. Дойде на крайници в незабавния кабинет, нямаше пострадвания. Потърсих ви, тъй като желая да има необятен публичен отзив, задоволително случая станаха в страната ни. Погуби се един млад живот, упорствам за обективен развой и този човек да поеме отговорност за гибелта на брачната половинка ми ”, сподели Иван Дошев.

„ Не искам казусът да се потули. Искам обективен развой и този човек да поеме отговорността за
гибелта на брачната половинка ми
и болката, която аргументи на децата ни! “, прибавя той.

Иван Дошев показа, че от диалог с тъщата си е схванал, че нещастието е станала за секунди. „ Видяла е какво се е случило със брачната половинка ми, само че подхванала дейности да избави децата. Не сме водили различен диалог, тъй като е срината тотално “, прибавя той.

„ Днес в 12 часа е погребението. Лекарите ми обясниха, че децата ще останат под наблюдаване в болничното заведение. Изписването може би ще е на следващия ден “, споделя опечаленият мъж.

„ От този човек, който провокира тази покруса, желая единствено да се изправи и да поеме отговорност “, прибавя той.

На въпроса какво наказване желае за виновният водач Дошев дава отговор, че в случай че получи доживотна присъда, ще е заслужено.

„ След като оповестя на децата си за Янита, душeвността им ще е разрушена. Думата майка към този момент няма да участва в речника им, а по-лошо от това не знам какво може да има “, сподели още той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР