СподелиНовосформираният служебен кабинет вече получи най-различни оценки – от изключително

...
СподелиНовосформираният служебен кабинет вече получи най-различни оценки – от изключително
Коментари Харесай

Петте знакови предателства в партията на „Промяната“

Сподели
Новосформираният длъжностен кабинет към този момент получи най-различни оценки – от „ извънредно забавен “, през „ пестник против ПП-ДБ “, до „ политически уравновесен “, само че не и политически безпристрастен.

В състава на кабинета с изключение на досегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който през целия мандат на държавното управление „ Денков “ беше бодил в очите на ПП-ДБ, има и някои изненади.
Още двама техни министри – на земеделието и транспортният, също взеха решение, че ще останат в новия кабинет.
„ Продължаваме промяната “ претърпяха няколко знакови кадрови неуспеха, които постоянно бяха съпроводени със скандал.

Първият, който реши да напусне със скандал, беше Радостин Василев – в началото министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков, а след това и народен представител от „ Продължаваме промяната “.

През май предходната година на конференция за медиите той оповести запис от онлайн съвещание на партията, на която вземат участие Асен Василев и Кирил Петков.
Ще гласоподавам срещу тази коалиция и ще напусна парламентарната група на Политическа партия поради това, че съгласно мен и съгласно членовете на гражданското придвижване, управителните му органи, това е изменничество по отношение на голяма част от българските гласоподаватели, които гласоподаваха доверие на Политическа партия “, съобщи тогава Радостин Василев, който сега е самостоятелен народен представител.
Преди това Василев беше част от Има Такъв Народ, откъдето също напусна със скандал. От партията на Слави Трифонов пуснаха записи, от които ставало ясно, че Василев е оказвал напън върху членове на партията.

Затова той беше даден на прокуратурата, а по-късно му бяха повдигнати и обвинявания.

Следващият по-голям скандал беше обвързван с името на вътрешния министър Калин Стоянов.

След вълнения в центъра на София при митинги на почитатели против управлението на Българския футболен съюз, от ПП-ДБ желаеха оставката на Стоянов за това, че е позволил да има потърпевши – както от страна на протестиращите, по този начин и от страна на служителите на реда.

Тогава министър председателят Николай Денков разгласи, че е опитал да се свърже със Стоянов, който пък обяснил, че е на кино прожекция по това време.

Срещу оставката на министъра тогава очевидно се оповестиха ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бойко Борисов и Делян Пеевски избраха да хвърлят виновността на столичната община – по това време към този момент ръководена от Васил Терзиев, и на спортното министерство.

Изненада в служебния кабинет са две имена – тези на земеделския министър Кирил Вътев и на транспортния Георги Гвоздейков.

Вътев беше един от най-атакуваните министри на „ Промяната “ по време на държавното управление на Николай Денков. Той беше нападан както от ГЕРБ, по този начин и от Движение за права и свободи на фона на непрекъснати и редуващи се митинги на животновъди, производители на зеленчуци и плодове, зърнопроизводители, млекопроизводители и така нататък

Дори Делян Добрев в свое телевизионно изявление съобщи, че всички са разбрали името на земеделския министър около митингите другояче никой нямаше да го знае.
Все още не е ясно какви са претекстовете на Вътев, с цел да остане на поста си.
Изненада е и името на Георги Гвоздейков, който е чен на Политическа партия.

Кирил Петков съобщи, че той ще бъде изключен от партията. През последните седмици той беше подложен на офанзива около доставката на хеликоптерите за незабавна помощ.

Самият той неколкократно даде да се разбере, че възприема следствие на bTV като офанзива против него и че няма нищо неправилно при доставката на авиомашините.

Интересно беше и държанието на подуправителя на Българска народна банка Андрей Гюров, който беше ръководител на парламентарната група на Политическа партия, а след това беше излъчен от партията за подуправител на Българска народна банка, което го принуди да я напусне „ Промяната “ като неин член.

По време на консултациите с президента за съставянето на служебно държавно управление, той избърза да каже, че в никакъв случай няма да одобри предложение да бъде длъжностен министър, като по този метод парира изявление на Кирил Петков, който преди този момент допусна, че Гюров също може да получи мандат.

Оставането на лица на Политическа партия в служебния кабинет основават убеждението, че държавното управление с изключение на от ГЕРБ и Движение за права и свободи е формирано и от хора на Политическа партия. Това евентуално ще бъде дискурсът, който ще бъде употребен по време на предизборната акция, с цел да се хвърля отговорност за взети решения на „ Промяната “.

Положението, което се намират Политическа партия, наподобява на годините на ранното Съюз на демократичните сили. Като млада партия, Съюз на демократичните сили работи с непознати и предложени хора и това постоянно се е оказвало сериозен проблем.

По това време комунистическата партия, както сега ГЕРБ и Движение за права и свободи, е имала укрепени структури по места, хора в институциите и това не разрешава „ внезапни “ придвижвания за новодошлите седесари.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР